» » » Як приготувати макарони?

Як приготувати макарони?

Як приготувати макарони?
Як приготувати макарони?

Макарони, як один з основних концептів італійської кухні, відомі всім і кожному, в першу чергу, своїм широким спектром сортів, а також страв, приготованих з макаронів. Макарони - це не тільки один з найвідоміших гарнірів в області кулінарії, але також продукт, з якого можна приготувати різноманітні супи, холодні закуски (салати), десерти і не тільки.

Макарони - це волокна з тіста, яке готується за допомогою пшеничного борошна і води. Інша назва макаронних виробів це - паста (італ. Pasta) - більш поширене в європейських ресторанах і кухні.

Сьогодні магазини пропонують широкий асортимент різних сортів і видів макаронів на будь-який смак і за різну ціну.

сорти макаронів

Залежно від різної форми, товщини, способів і швидкості приготування існують десятки різновидів макаронних виробів. Однак все питомо італійські макарони діляться на три типи:

  • коротка паста;
  • довга паста;
  • наповнена паста.

За складом тіста макаронні вироби поділяються на:

  • вироби тільки з твердих сортів пшениці;
  • вироби з додаванням яєць.

Тверді сорти макаронів корисніше, але дорожче. У таких макаронах фактично немає жиру, а також на відміну від макаронів з м`яких сортів пшениці вони характеризуються високим вмістом рослинного білка. Вуглеводи в макаронних виробах з твердих сортів пшениці розщеплюються повільніше і не відкладаються в "проблемних зонах" нашого тіла.



Показником найвищої якості макаронних виробів з твердих сортів пшениці служить маркування "Група А. Вищий сорт" на пачці вироби. Відповідно до Держстандарту на пачці макаронів з м`яких сортів пшениці повинно бути прописано: "Група В", "1-ий або 2-ий клас борошна".

Як правильно варити макарони

Багатьох цікавить питання, як же правильно готувати макарони, щоб домогтися справжнього смаку. Далі буде наведено докладний алгоритм:

  1. Каструлю наповнюємо водою з розрахунку 1 літр води на 100 гр макаронних виробів. Якщо ви наллє трохи менше води, макарони можуть зваритися клейкими. Одна порція макаронів, як правило, 100 гр сухих макаронних виробів.
  2. Макарони опускаються в киплячу, заздалегідь підсолену воду. Вогонь на плиті необхідно запалити на найвищу потужність, щоб вода закипіла, а також накрити каструлю кришкою для прискорення процесу закипання. Коли вода закипіла, зменшити вогонь і опустити в воду макаронні вироби.
  3. Коли повантажили макарони в каструлю, відразу ж починаємо їх потихеньку помішувати, щоб вони не склеїлися при варінні і не прилипли до дна каструлі.макарони
  4. Середній час варіння - 10-12 хвилин, перевіряємо готовність "на зубок". Перша проба готовності проводиться за хвилину до максимального часу варіння макаронів, зазначеного на упаковці виробу.
  5. Не рекомендується зливати повністю всю воду з тільки що зварених макаронів, інакше вони пересохнуть. Краще спочатку злити 2-3 столових ложки води, в якій вони варилися. Потім скинути пасту на друшляк, перекласти в каструлю і залити залишеним бульйоном.
  6. Друшляк рекомендується перед використанням нагріти, щоб він не забирав тепло від щойно зварених макаронів.
  7. Макарони подаються в гарячому вигляді на стіл, при необхідності тарілки з пастою заздалегідь підігріваються перед подачею.
  8. Воду, в якій варяться макарони НЕ солять під час варіння, вода підсолювати заздалегідь, ще до кипіння.

У приготуванні пасти є свої маленькі секрети. Рекомендується дотримуватися правила знаменитої італійської формули 10-100-1000 - 10 гр солі, 100 гр пасти, 1000 мол води.

Страви з макаронів, рецепти страв



Макаронні вироби - універсальний інгредієнт. Існує величезна різноманітність так званих "паст" - болоньєзе, карбонара, фетучіні, тортеллини, рігатоні, паста з морепродуктами і т.д. Наприклад, паста Болоньєзе подається з м`ясним соусом. Про рецепті такої пасти ви дізнаєтеся з нашої статті Що приготувати з макаронів.

Відомі різноманітні макаронні запіканки. Залежно від рецепта вони можуть готуватися як із сирих, так і з відварених макаронів. В якості інгредієнтів можна використовувати овочі, рибу, м`ясо, гриби. Про простий у приготуванні і смачною макаронимакаронної запіканки ви можете прочитати в нашій статті Як приготувати запіканку з макаронів.

Макарони з фаршем або ж макарони "по-флотськи" без перебільшення геніальний блюдо - воно дуже просто в приготуванні і при цьому дуже смачне. Про секрети приготування макаронних страв з фаршем і м`ясом читайте в наших статтях Як приготувати макарони з фаршем і Як приготувати макарони по-флотськи.

До простих класичними рецептами з використанням пасти також можна віднести страви з сосисками, тушонкою, томатною пастою. Про те, як приготувати макарони з тушонкою і томатною пастою ви дізнаєтеся зі статті Як смачно приготувати макарони.

Але макарони це не тільки гарнір, з макаронів також можна приготувати холодні закуски, наприклад, салати.

Грецький салат з макаронами

макарони

Складові:

  • 300 гр. макаронів (бантики),
  • 250 гр. помідорів чері,
  • 100 гр. маслин,
  • 200-250 гр. сиру фета,
  • чорний мелений перець,
  • оливкова олія.

Порядок приготування:

  • Відварюємо макарони, залишаємо в друшляку, щоб стекла вся рідина.
  • Нарізаємо помідори черрі половинками, додаємо сир фета, маслини, посипаємо перцем і скроплюємо оливковою олією. Потім додаємо макарони і ретельно перемішуємо.

Також з пасти можна приготувати Неаполітанський салат, Салат з індички з рокфором, Салат з пасти з тунцем і тд.

Макарони використовуються і в приготуванні різних супов.Напрімер, курячий суп з домашньою локшиною, суп з квасолі з макаронами, бурачак-шурпа, бульйон м`ясний з вермішеллю.

Вегетаріанський суп з вермішеллю за 10 хвилин

макарони

Складові:

  • сметана,
  • картопля (50 гр),
  • вермішель (100 гр на одну порцію),
  • сіль,
  • овочевий відвар,
  • корінь петрушки,
  • цибуля ріпчаста,
  • морква,
  • вершкове масло,
  • петрушка.

Порядок приготування:

  1. Дрібно нашінковивать морква, корінь петрушки, цибулю. Додати інгредієнти, а також картопля в овочевий відвар, посолити і варити до готовності.
  2. Вермішель зварити, відкинути на друшляк, покласти в суп і довести до кипіння. При подачі на стіл заправити суп сметаною.

Смачного!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!