» » » Як правильно варити каву?

Як правильно варити каву?

Як правильно варити каву?
Як правильно варити каву?

Як відомо багатьом, від того, як звариш каву, залежить його смак. Але перш ніж ми приступимо до вивчення того, як правильно варити каву, подивимося на його різновиди. Адже смакові якості визначаються і видами кави ...

Який кави варити

  • Арабіка. Цей сорт кави можна дізнатися по довгастим зернам і якоїсь кислинки в смаку.
  • Робуста має круглі за формою зерна і трохи гірчить. У ній міститься більше кофеїну, ніж в арабіки.
  • Ліберіка, її знайти складно. Вона не володіє настільки яскравим і насиченим смаком, як два попередніх сорти.

Як правильно варити натуральну каву



Почнемо з того, що ідеально купувати натуральну каву в зернах. А безпосередньо перед приготуванням кави потрібно змолоти лише необхідну кількість зерен. Справжні поціновувачі кави знають, що таким чином залишився кави зберігає свій первісний аромат і не видихається.



Також необхідно визначитися зі способом приготування кави, який буде зручний саме вам. Прийнято вважати, що ніщо не зрівняється з кавою, зварене в турці. Але люди, що не мають у себе в розпорядженні турки, справляються підручними засобами. Хтось же не може відмовитися від зручностей кавоварки. Проникне в мистецтво приготування кави в турці: читайте нашу інструкцію і дивіться відео, як правильно варити каву.

Як правильно варити мелену каву в турці

  1. Чисту порожню турку ставимо на плиту, щоб підігріти її дно. Потім знімаємо її з вогню.
  2. Насипаємо в неї мелену каву. Розраховуємо кількість кави таким чином: на 150 гр води необхідно 2 чайні ложки меленої кави.
  3. Після того, як насипали кави в турку, додаємо туди ж цукор. Його кількість кожен визначає для себе сам.
  4. Потім в турку наливаємо холодну воду. Слідкуйте за тим, щоб рівень води не перевищував саме вузьку область горлечка турки. Таким чином, ви забезпечите мінімальне взаємодія з повітрям, а це дає можливість напою максимально насититися ароматом кави.
  5. прийшов час поставити турку назад на плиту. Будь ласка, зверніть увагу, що мелену каву в турці потрібно варити на повільному вогні.
  6. Радимо не відходити від плити, поки вариться кава. Напій примхливий, він може і втекти, поки ви займаєтеся сторонніми справами. Після того, як на воді утворюється корочка (пінка), а з боків з`являються бульбашки, починається процес закипання і корочка піднімається. Зняти турку з вогню потрібно до того, як скоринка зруйнувалася, намагайтеся не допустити цього. Адже нашу корочку можна порівняти з пробкою, яка не дає повітрю забрати смак і аромат напою. Також не повинно бути бурхливого кипіння з великими бульбашками повітря.
  7. Отже, ви зняли турку з вогню. Тепер потрібно дочекатися того, щоб скоринка осіла. Повторіть її підняття ще раз.

Як правильно варити турецьку каву

За традицією турецьку каву варять виключно з кави сорту арабіка. Часто в нього додають спеції і кардамон. Деякі іноді заварюють зерна кави цілком, але вони так і будуть плавати на поверхні. Турецька кава - це кава з пінкою! Якщо її немає, значить кави зварений неправильно. Пропонуємо вам ознайомитися з одним із способів того, як варити турецьку каву.

  1. Змішайте в спеціальній ємності (краще в турці) мелену каву сорту арабіка з цукром. Зазвичай турецьку каву дуже солодкий. Можна помістити в турку однакову кількість кави і цукру (наприклад, по дві чайних ложки на 150 гр води).
  2. Залийте каву і цукор водою. Дайте їм постояти таким чином 5 хвилин, щоб дозволити смаковим і ароматичним речовинам витягти.
  3. Поставте турку на слабкий вогонь. Нехай кави закипає дуже повільно, а пінки утворюється якомога більше.
  4. Доведіть каву до кипіння, але не кип`ятіть. Зніміть з вогню і тут же поставте назад, довівши до повторного кипіння.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!