» » » Як зробити паштет?

Як зробити паштет?

Як зробити паштет?

Паштет - прекрасна закуска, яка однаково хороша для сімейного сніданку, святкового банкету або вечірки з друзями. Досить тільки змінити спосіб подачі паштету і додати до нього кілька незвичайних інгредієнтів, і він з повсякденного страви легко перетворюється в вишуканий делікатес. Паштет можна приготувати не тільки з печінки, як прийнято у російських господинь, але і з м`яса, овочів, риби і квасолі, кожен з них буде по-своєму смачний.

Якщо ви початківець кухар, то наші поради, як зробити паштет, допоможуть вам освоїти цю кулінарну премудрість. Насправді нічого складного в цьому немає. Уважно вивчіть рецепт, старанно дотримуйтесь всіх рекомендацій і ніжний ароматний паштет вийти у вас з першої спроби.

Як зробити паштет з печінки

Найпростіше приготувати паштет з курячої печінки.

  • Візьміть одну упаковку свіжої курячої печінки вагою 400 - 500 гр. Промийте її під холодною водою, ретельно відокремте все жилки і жовчні протоки. Для прискорення процесу приготування кожен шматочок розділіть на дві - три частини. Щоб печінка вийшла особливо ніжна, її можна перед смаженням замочити на кілька годин у молоці. Але якщо часу у вас мало, цей етап можна і пропустити.
  • Обсушуємо печінку паперовим рушником і смажимо її на рафінованій олії 7 - 9 хвилин. Печінка повинна стати рожево-сірою і не кровить. Солити її поки не треба. Якщо ви готуєте святковий варіант паштету, в кінці смаження печінку можна полити однієї - двома ложками коньяку.
  • Окремо обсмажуємо дві дрібно нарізані цибулини. Головне на цьому етапі - не дати цибулі сильно засмажити, а тим більше пригоріти. При бажанні можна додати в сковороду подрібнений зубчик часнику. Робити це треба за пару хвилин до кінця смаження цибулі. В цей же час додаємо до цибулі кавову ложку меленого білого перцю і трохи чебрецю.
  • У чашу блендера завантажуємо смажену печінку (разом з жиром і соком, які є на сквороду) і цибулю, добре їх подрібнюємо. Солимо, додаємо дрібку мускатного горіха і дрібку цукру для пікантності смаку, 100 гр. м`якого вершкового масла і вливаємо 100 мл. жирних вершків. Збиваємо всі інгредієнти в пишну однорідну масу. Пробуємо, якщо треба, досолюємо, перекладаємо в лоток і охолоджуємо протягом півдоби.


Тепер, знаючи, як зробити печінковий паштет, за основним рецептом, спробуйте трохи поекспериментувати. Додайте в нього перед подрібненням одну терту обсмажену моркву (багато хто любить печінку з морквою) або змішайте готову печінкову масу з тонко нарізаними і обсмаженими до готовності печерицями.

Як зробити курячий паштет



Щоб приготувати курячий паштет відваріть до повної готовності тушку молодий угодованої курки вагою півтора - два кілограми і охолодіть її, не виймаючи з бульйону. Відокремте м`ясо від шкіри і кісток. Подрібніть м`ясо в блендері якомога дрібніше. Додайте в нього чотири крутих варені жовтки і півпачки вершкового масла, посоліть, поперчіть, додайте дрібку мускатного горіха і, для яскравості смаку, півсклянки тертого сиру або подрібнених волоських горіхів. Добре збийте паштетную масу в блендері, якщо вона занадто крута, додайте в неї кілька ложок курячого бульйону. Паштет готовий, залишилося тільки охолодити його перед вживанням.

Ще хотілося б розповісти про те, як зробити домашній паштет, так, як прийнято його готувати в сільській місцевості, без блендера і інших міських хитрощів.

Як зробити паштет свинячий український

Готувати такий паштет має сенс, коли ви закололи кабанчика на своєму обійсті. В іншому випадку всі необхідні інгредієнти доведеться купити на ринку. Для приготування одного кілограма такого паштету вам знадобитися 0,5 кг. м`яса зі свинячої голови-0,2 кг свинячої печенкі- 0,3 кг. шпику зі шкіркою зі свинячих щек- 50 гр. борошна-, 2 луковіци- сіль і перець-1,5 склянки бульйону.

Свинячу голову ретельно вимивають і вичищають, крупно рубають і варять у великій каструлі, поки м`ясо не почне легко відділятися від кісток. Сало зі шкіркою ретельно зачищають, проварюють чверть години і остуджують. Печінка нарізають скибками і так само проварюють. Обсмажують на смальці цибулю. Знімають з кісток все м`ясо і двічі прокручують його на м`ясорубці разом з печінкою, салом, шкіркою і цибулею. Додають в цей фарш бульйон, сіль, перець чорний і духмяний перець, майоран і трохи жиру, знятого з бульйону. Втручаються борошно. Цю суміш ще раз пропускають через м`ясорубку, викладають її в форми, змащені жиром, і запікають у духовці при середній температурі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!