» » » З чим їсти рибу?

З чим їсти рибу?

З чим їсти рибу?

Не звертаючи уваги на хорошу поживність риби, насиченість після її вживання триває нетривалий час. Ось тому потрібно знати, з чим їсти рибу. Період ситості після вживання страв з риби триває нетривалий час, гарніри ж виправляють цей недолік.

Вживання риби з овочами покращує засвоєння організмом останніх. Вибір гарніру залежить від якості поєднання обох продуктів - риби і гарніру. Гарнір повинен сприяти поліпшенню смаку і аромату рибної страви.

У кулінарії вже устоялися деякі поєднання риби і подаються гарнірів. Як приклад можна запропонувати поєднання відвареної риби і картоплі, солоного оселедця, кільки і салаки з вареними яйцями. З жирною рибою відмінно поєднуються кислі продукти, мариновані овочі або лимон. Прісної рибі виразність смаку додають мариновані огірки, каперси, а також оливки.

З чим їдять рибу

Так, з чим же все-таки варто вживати рибу?

  • Як гарніри, до риби частіше подають тушковані, відварні або смажені овочі. Не менш важливо, що б овочі були красиво нарізані, і виглядали апетитно. Можна нарізати овочі кубиками, щоб вони добре зберегли форму при їх обробці. Що стосується смажених овочів, з рибою добре гармонує смажену картоплю з петрушкою або селерою. Серед тушкованих овочів до риби добре б підібрати морква, погашених з чорносливом.
  • Помідори в поєднанні з рибою використовуються, як правило, свіжими, але з них можуть виготовляти і пасту.
  • Свіжі огірки кидають в салат з риби або подають в свіжому вигляді до смаженої риби. Також мариновані патисони непогано виглядають і поєднуються разом з рибними стравами.
  • Свіжі салати, які багаті на вітаміни і мінеральні речовини, дуже гармонійно поєднуються з рибою. Їх заправляють сметаною або майонезом.
  • Ріпчасту цибулю, що містить ефірні масла, надає рибі неперевершений аромат і збудливий апетит смак.
  • Шпинат або щавель також добре поєднується із запеченою рибою.
  • Гриби в будь-якій обробці добре підходять до відварної риби.


З чим подають рибу для дітей, теж питання цікаве. Як правило, це гарнір з овочів, які найбільше любить дитина. Наприклад, можна натерти на крупній тертці моркву і капнути пару крапель олії зверху, або відварити на пару брокколі, теж дуже корисний і вітамінізований продукт. Також можна зробити свіжий салат з різноманітного кількості овочів.

Якщо ви хочете подати до риби соус, не обов`язково купувати його в магазині, можна приготувати його будинку самостійно. Це, так званий, соус сальса. Мексиканський соус, основою якого є свіжі помідори, ріпчаста цибуля і гострий перець чилі. Сальсу можна подавати до риби разом з овочами в холодному або гарячому вигляді.

З чим поєднується риба

Але крім гарнірів існують і інші добавки і продукти, які повинні поєднуватися з рибою.

  • Найбільш правильним доповненням до рибних страв вважається сік лимона, оливкова, гірчичне або соняшникову олію. Також це можуть бути різноманітні салатні заправки. Подаються вони на стіл в невеликій кількості, в спеціальних соусниках.
  • Хто любить побалувати себе хорошою випивкою, може поєднувати з червоною або просто солоною рибою міцні сорти вин, такі як херес, портвейн або вермут. Ну, а з рибними закусками добре поєднуються напівсолодкі вина.

Існує дуже багато продуктів, які досить добре поєднуються з рибними стравами або рибними закусками. Скільки смаків, стільки й ідей для оформлення страв з риби. Одна людина може любити овочі з рибою, інший не сприймає взагалі ніяких гарнірів. Думки можуть бути досить різними, і бути їх може дуже багато. Просто намагайтеся найбільш яскраво і смачно оформити рибні вишукування і гарніри. Ще краще, щоб це були здорові і нежирні продукти. Смачного!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!