» » » Як їсти селеру?

Як їсти селеру?

Як їсти селеру?

Селера - дивно смачне і корисне рослина, яке люди вживають в їжу вже сотні років. Селера зростає на всіх континентах, відомо більше 20 його видів. Спеціально вирощений або культурний селера ділиться на 3 різновиди:

  • сривной (листовий);
  • коренеплідний (кореневої);
  • стебловий.

Але як є селера, в якому вигляді він найбільш корисний? Всім відомо, що будь-який їстівне рослина найкраще їсти в сирому вигляді, тому що тоді Ваш організм отримає максимум користі. А користі в селері чимало. Він містить дуже багато вітаміну С, а значить, зміцнює імунітет. Він містить каротин, фосфор, кальцій і калій. Селера допомагає при різних хворобах шлунка, сечового міхура і нирок, підвищує настрій і виводить шкідливі токсини. Людям, які страждають від високого тиску, ця рослина просто необхідно. Селера - сильний афродизіак! Крім цього, всі частини цієї рослини містять глютамінову і нікотинову кислоти, тому він діє, як натуральний підсилювач смаку.

У сирому вигляді є можна і листя, і коріння, і стеблинки. Черешки селери містять в собі багато солі, і їх можна просто гризти! Дуже корисні соки з стебел цієї рослини. Їх можна пити окремо, а можна змішати з іншими вичавленим соками, наприклад, з морквяним, буряковим або яблучним. Коріння натирають в салати, готують з них маски і навіть мазі, які допомагають загоювати рани. Ароматними листям прикрашають багато страв, і їх нарізають в салати зі свіжими овочами.

Те, як їдять селера, залежить від смакових уподобань. Незмінне одне - супи, тушковані овочі, м`ясо. Всілякі соуси з додаванням усіх частин селери набувають абсолютно особливий, оригінальний, злегка гіркуватий смак і неповторний аромат, збудливий апетит.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!