» » » Як збирати помідори?

Як збирати помідори?

Як збирати помідори?
Як збирати помідори?

Помідори - овочі, які без праці можна знайти на дачних і городніх ділянках. Врожайність помідорів практично завжди знаходиться на високій позначці. Але важливо знати, як правильно їх збирати, а також як отримувати з них насіння.

збір помідорів

Коли плоди помідорів набувають рожевого або червоний колір, то це означає, що настав час їх зібрати. Робиться це дуже просто - необхідно взяти в руку овоч, трохи його підкрутити, а потім зірвати зі стебла. Нічого страшного, якщо на помідорі залишиться плодоніжка. З нею овоч буде зберігатися довше, а перед його вживанням або консервацією її можна буде легко відокремити від плоду.

Виробляти збір врожаю необхідно кожні 3-5 днів. Адже якщо залишати на рослинах вже дозрілі овочі, плодоношення почне знижуватися. При цьому багато збирають недостиглі, тобто бурі помідори (вони відмінно підходять для консервації). Такий підхід є правильним, оскільки дозволяє підвищити врожайність. При цьому важливо також і не запізнитися з останнім збором плодів. Їх необхідно встигнути зняти до того періоду, як нічна температура стане опускатися нижче 10 ° С.

заготівля насіння



Якщо в цьому році сорт посаджених помідорів вам припав до вподоби, то неодмінно потрібно залишити кілька плодів для заготівлі насіння, тоді в наступний сезон ви знову зможете насолоджуватися смаком вподобаних вам овочів. Для цього буде потрібно оглянути якнайбільше кущів з помідорами. Звертайте увагу на ті плоди, які знаходяться на першій і другій гілці куща. Необхідно знайти кілька таких овочів, які мають ідеальну форму, великий розмір і є стиглими. Після цього сміливо зривайте їх з куща.

Тепер необхідно діяти наступним чином:

  1. Розріжте кожен плід поперек на 2 половинки.
  2. Вийміть з вийшов частин м`якоть з насінням і покладіть їх у прозору банку. Її накрийте марлею і помістіть в тепле місце на 3-5 доби.
  3. Коли на поверхні м`якоті почне з`являтися цвіль і бульбашки, то необхідно залити все це водою, струсити банку і злити рідину. Так потрібно зробити кілька разів, щоб м`якоть повністю відокремилася від насіння.
  4. Візьміть невелику ємність, налийте в неї 200 мл води і розчиніть в рідини frac12- ч. ложки солі.
  5. В отриманий розчин опустіть насіння. Ті, які спливуть на поверхню, потрібно буде викинути, так як вони не принесуть врожаю, а що залишилися викладіть на папір і просушіть протягом декількох діб.

Вам також може бути корисна інформація з цих статей:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!