» » » Який шоколад краще?

Який шоколад краще?

Який шоколад краще?

О, шоколад, шоколад! Немає на світі такої людини, яка б не любила це чудове, божественне ласощі. Однак не всі знають про те, що шоколад шоколаду велика різниця. Ну, а ми спробуємо розібратися у всіх тонкощах цього неймовірно смачного десерту.

види шоколаду

Як відомо, шоколад буває 3 видів. Це білий, молочний і гіркий. Ось тільки мало хто знає, який шоколад краще. Але перед тим, як відповісти на це важливе питання, варто з`ясувати, що ж таке шоколад. Шоколад - це солодкий кондитерський продукт, який готується на основі плодів какао. Але багато хто відразу запитають, а який же тоді шоколад найкорисніший?

Виявляється, важливу роль тут відіграє склад шоколаду. І найкорисніший - це, звичайно ж, гіркий шоколад. Саме в цьому продукті знаходиться найбільший відсоток тертого какао. При цьому у нього неймовірно яскравий і насичений аромат, і відмовитися від такого шоколаду просто неможливо.

На другому місці по корисності варто найпоширеніший і найулюбленіший молочний шоколад. Тут відсоток тертого какао незначний, зате до складу включено сухе молоко, вершки, і багато цукру. Про користь такого шоколаду говорити не доводиться.

А ось білий шоколад - це шоколад на любителя. Та й назвати його шоколадом можна з великою натяжкою, адже в цих ласощах немає тертого какао, є тільки масло какао, ну, а це зовсім інша історія. І, звичайно, в такому шоколаді просто величезна кількість сухого молока. І саме воно надає білого шоколаду незабутній смак.

якість шоколаду



З видами шоколаду визначилися. Тепер потрібно зрозуміти, як визначити якість шоколаду, а адже це важливий показник для того, щоб куплене ласощі принесло незабутнє відчуття нашим смаковим рецепторам. Перевірити шоколад на якість цілком можна самостійно. Для цього варто знати декілька хитрощів:

  • Упаковка шоколаду має бути цілісною, чи не розірваної і не пом`ятою.
  • Зверніть увагу на термін придатності шоколаду. Якщо він закінчився або до його закінчення залишилися лічені дні, то такий шоколад краще не купувати.
  • Спробуйте зігнути упаковку шоколаду. Якщо вона зігнеться, то шоколад має неймовірно низьку якість і цілком реально, що проведений він не по ГОСТу.
  • ГОСТ Р 52821-2007 саме такі цифри потрібно знайти на упаковці шоколаду.
  • Відкривши упаковку, уважно огляньте саму плитку. На ній не повинно бути ніяких плям або білого нальоту, якщо ж такий наліт є, то значить, шоколад неправильно зберігався. Вживати його в їжу теж не рекомендується.
  • Шоколад при розламуванні повинен видавати клацання. Якщо ж шоколад гнеться або кришиться, то його якість залишає бажати кращого.

Звичайно, всім нам хочеться купити найкращий шоколад. Для цього варто звернути увагу і на виробника цього кондитерського виробу. Особливо хочеться відзначити шоколад марки А. Коркунов, «Русский шоколад», «Спартак», «Росія». Ці виробники виготовляють насправді справжній шоколад високої якості.

З іноземних виробників особливо хочеться відзначити шоколад марки «LINDT». Цей шоколад виявився найякіснішим з усіх відомих марок.

Тепер ви точно знаєте, як вибрати шоколад, і ніколи не помилитеся у своєму виборі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!