Як робити сирники?

Як робити сирники?

Сирники - чудове блюдо, багате кальцієм. Це виріб з сиру не тільки має цінність, але і легко готується. І хоча рецепт здається простим, не у кожної господині сирники виходять смачно. Як робити сирники, щоб вони сподобалися всім членам сім`ї, розглянемо секрети приготування.

Секрет приготування смачних сирників

Не дивуйтеся слову "сирник", побачивши в рецепті слово "сир". Ця плутанина прийшла до нас з давньої Русі, коли слово "сир" не існувало. Сичужні сири ще не вміли робити, а будь-яку страву з сиру називали сирним. Але, хоч би якою була історія виникнення сирників, вони улюблені багатьма в будь-якому вигляді. Щоб зрозуміти, як робити сирники, давайте дізнаємося, що ще крім сиру і яйця потрібно покласти, щоб насолодитися їх смаком.

Деякі господині, як і кухарі відомих ресторанів, дотримуються класичного рецепту. Вони використовують сир 7% - 18% жирності і додають манну крупу і ванільний цукор. Секрет: це робить сирники ніжними і пишними.

Щоб отримати дієтичні сирники, готуйте їх у духовці в силіконових формочках. Це додає не тільки легкість, а й естетичність страви.

А як робити сирники з родзинками? Заздалегідь вимочіть родзинки у воді і відіжміть в серветці, щоб не було зайвої вологи. Але можна родзинки підсмажити на вершковому маслі. У будь-якому випадку родзинки додає пікантність сирників.

Для ароматних сирників використовуйте свіжу м`яту або лист смородини. Якщо на дворі літо, не лишайте себе вітамінних добавок. Експериментуйте, може бути, ви відкриєте ще один секрет приготування цього апетитного страви.

Готуємо сирники з сиру



Якщо ви не знаєте, як робити сирники з сиру, приєднуйтесь, будемо разом вчитися! Головне пам`ятати, що для цієї страви підходить тільки якісний сир. Кислота зіпсує смак і вигляд сирників. Отже, використовуйте тільки свіжий сир.

Спочатку ми перетираємо сир через сито і потім додаємо яйце, цукор і борошно. І вже в самому кінці: горіхи, родзинки, курагу, м`яту, корицю, ваніль. Хто - що любить.

Ось нескладний рецепт:  

  • сир - 200 г
  • яйце - 1 шт. 
  • борошно - 2 ст. ложки
  • цукор - 2 ст. ложки

Всі інгредієнти ретельно перемішуємо, формуємо сирники одного розміру і смажимо до золотистого кольору. Можна борошно не додавати в загальну масу, а обвалювати в ній сформовані сирники. Потім добре розігріваємо сковороду, рясно наливаємо рослинне масло і на повільному вогні смажимо наш виріб. Подавайте до столу зі сметаною, медом, варенням, джемом. Тут фантазії немає меж!

Тепер ви зможете і іншим розповісти, як робити сирники з сиру. А собі можете полегшити задачу щоденного приготування сніданку і заморозити заздалегідь сформовані напівфабрикати. Щоб сирники НЕ злиплися, обсипте їх борошном, викладіть на дерев`яну дошку і заморозьте. А вранці, за півгодини до приготування, дістаньте сирники і обсмажити їх на сковороді. Ось так швидко і ситно можна організувати поживний сніданок. Смачного!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!