» » Як стати розумним?

Як стати розумним?

Як стати розумним?

«Як стати розумною людиною?», - Задаєте ви питання самому собі. Адже, спілкуючись з людьми, ми для себе їх підсвідомо ділимо на розумних і дурних з якихось своїми критеріями. Як правило, це відбувається в такий спосіб. Якщо співрозмовник здатний підтримати розмову і його думки здаються цілком логічними і адекватними, якщо він оперує якимись знаннями і володіє інформацією, то така людина потрапляє в категорію «розумний». Якщо ж все відбувається навпаки, людина не може зв`язати двох слів, його думки плутаються і здаються нелогічними, а вся його мова здається повним маренням, то така людина потрапляє в категорію «дурний». Але давайте розберемося, що таке розум і що означає, бути розумним.

Розум - це унікальна здатність людини до мислення. А мислення - процес свідомої роботи мозку, який дозволяє людині вирішувати різні завдання, з якими він стикається протягом життя. Розумною людиною прийнято вважати того, хто всебічно розвинений, володіє інформацією з різних областей знань і вміло використовує цю інформацію в життя. З такими людьми цікаво спілкуватися і до них можна звернутися за порадою. Але не варто забувати, що розумна людина - теж людина, він також може помилятися, нерозумно вступити в який-небудь нестандартної ситуації і не знати відповіді на будь-яке питання. Адже все знати неможливо, але до цього потрібно прагнути!

Здавалося б, на питання як стати розумним, можна легко і не замислюючись відповісти: «Потрібно сумлінно і старанно вчитися в школі і читати« розумні »книги». Але не все так просто.

Існує думка, що люди використовують свій мозок всього на 3 - 18% від його можливостей, тому, як то кажуть, немає межі досконалості, над своїм мисленням потрібно працювати, а розум можна розвивати.

Отже, як можна стати розумним?

1. Розумна людина - не той, хто багато знає, а той, хто вміє застосовувати свої теоретичні знання на практиці і міркувати. Тому намагайтеся напружувати і тренувати ваш мозок якомога частіше, а саме: намагайтеся вважати без калькулятора, вирішуйте математичні завдання. Вони потрібні не тільки для того, щоб отримати «п`ятірку» з алгебри в школі. Математика розвиває логічне і евристичне мислення. Завдяки математичним завданням людина вчиться шукати логічні підходи у вирішенні різних життєвих ситуацій.

2. Читайте пізнавальні книги і класичну літературу. Завдяки художнім творам людина вчиться красиво викладати свої думки. Крім того, він може почерпнути для себе багато цікавих відомостей. Але намагайтеся вибирати для себе тільки те, що вам дійсно цікаво. Адже якщо ви будете читати нудну книгу, вам буде складно зосередитися, і ви можете втратити нитку міркувань.

Математика і читання це запорука успіху. «Як просто!», - Скажете ви, «Не потрібно нічого винаходити, тільки читай і вважай». Як би дивно це не звучало, але 70% людей не роблять навіть цього. Тому ми радимо вам почати з простого.

3. Намагайтеся якомога більше часу проводити в спілкуванні з розумними і цікавими людьми. Вони можуть поділитися з вами своїм багатим життєвим досвідом, розповісти вам багато цікавих речей, зацікавити вас якоюсь темою.

4. Подорожуйте! Але робіть це не тільки з заради відпочинку, а й з пізнавальною метою. Пізнавайте світ і ще незвідані країни. Подорожуючи, ви поринете в культуру одного країни, вивчіть її зсередини, поспілкуєтеся з людьми з відмінним від вас менталітетом, відкриєте для себе багато нового і цікавого, зможете порівнювати. Сприймайте світ у всій його повноті!



5. Радимо вам записатися на тренінги особистісного зростання. Там вам популярно пояснять, як стати найрозумнішим, навчать, як це грамотно зробити, запропонують різні методики, які дозволять вам досягти бажаного результату, а згодом і успіху.

6. Будьте допитливі, прагнете отримувати якомога більше різної інформації, але в той же час, вибирайте її. Намагайтеся відкласти у себе в голові тільки те, що дійсно важливо і стане в нагоді вам надалі. Чи не засмічуйте свій мозок всякою нісенітницею, підходите усвідомлено і раціонально до відбою інформації.

7. Крім розумового навантаження організму просто необхідна фізичне навантаження. Фізична активність стимулює роботу мозку.

8. Слідкуйте за своїм харчуванням. Намагайтеся включати в свій раціон продукти, які сприяють роботі мозку і живлять його. До таких продуктів відносяться горіхи, гарбуз, м`ясо, риба, молоко, яйця, сочевиця.



9. Чи проводите вільний час на свіжому повітрі, це просто необхідно для насичення мозку киснем і стимуляції його активної роботи. Крім того, необхідно відмовитися від шкідливих звичок. Куріння і алкоголь негативно впливають на клітини мозку і ведуть до деградації.

10. Цей пункт може здатися вам дивним і ніяк не пов`язаним з процесом становлення людини розумним, але, тим не менш, це теж важливо. Тримайте в чистоті і порядку свою квартиру і робоче місце. Безлад дезорганізує і уповільнює процеси мислення. А порядок, в свою чергу, сприяє систематизації знань.

11. Не соромтеся задавати питання на цікаву для вас тему. Завдяки питань, ви зможете легко отримати потрібні відомості, вирішити для себе якісь завдання, поповнити запас своїх знань. Також задавайте питання самому собі і активно шукайте на них відповіді, це є вірною ознакою розумових процесів.

12. Думайте! Змушуйте мозок працювати. Але для цього створіть собі спокійну обстановку, захистіть від себе від відволікаючих чинників. Тиша і спокій допоможуть вам зосередитися і не відхиляться від теми роздумів.

13. Думайте і міркуйте вголос. Це допоможе вибудувати вам логічний ланцюжок, і вам легше буде зрозуміти, з яких саме причин ви прийняли те чи інше рішення, т. Е. Воно буде усвідомленим і обдуманим.

14. Намагайтеся скрізь і в усьому мати свою власну думку. Воно може, як збігатися з думкою оточуючих, так і відрізнятися від нього. Важливим є той факт, що ця думка і має під собою якісь підстави.

15. Вам необхідно навчиться швидко читати. Це потрібно для того, щоб збільшити швидкість сприйняття інформації і знизити час, витрачений на це. Ви можете скористатися спеціальними тренажерами, які допоможуть прискорити техніку читання.

16. Коли ви приймаєте рішення, намагайтеся врахувати якомога більше факторів. Від цього ваше воно буде більш виваженим, розумним і корисним.

17. Грайте в логічні, стратегічні та інтелектуальні ігри. Це також буде сприяти розвитку логічного мислення.

18. Тренуйте пам`ять. Без цього, вся інформація, яку ви сприйміть, може швидко стертися з вашої свідомості. Наша ж мета - використання отриманих знань. Тому просто необхідно докладати максимум зусиль для того, щоб все пізнане затрималися в голові як можна довше.

Багато школярів задаються питанням: як стати розумним в школі. Звичайно, для того, щоб бути відмінником досить відвідувати всі уроки, уважно слухати вчителя, бути відкритим для нових відомостей, старанно виконувати всі завдання і прагнути до оволодіння знаннями. Але дуже важливим є усвідомлене сприйняття матеріалу: не потрібно все зазубрювати, це не принесе користі, потрібно саме сісти, розібратися і зрозуміти логіку досліджуваного матеріалу.

Багатьох дівчат цікавить: як стати розумною і красивою. Це питання є досить дивним, адже розум і краса не є двома взаємовиключними речами, так як стати розумною дівчиною можна, дотримуючись всіх перерахованим вище правилам. А щоб бути красивою потрібно всього лише доглядати за собою і бути охайним й акуратним.

Відповідаючи собі на запитання, як стати дуже розумним, спочатку визначте для себе, навіщо вам це потрібно, поставте перед собою конкретну мету, мотивуйте себе і слідуйте перерахованим вище порад.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!