» » » Як стати грамотним?

Як стати грамотним?

Як стати грамотним?

Щоб стати грамотним за короткий час, використовуйте комплексний підхід. Що потрібно робити? Дотримуйтесь цих нескладних інструкцій:

  1. Вивчіть правила граматики російської мови. Можливо, в школі ви пропускали їх повз вуха, тому зараз страждаєте від безграмотності. Тому - вчіть, вчіть і знову вчіть. Це може бути нудно, але ви швидко втягнетеся в процес. Просто усвідомте, що правила допоможуть вам стати грамотною людиною, а грамотність дасть нові можливості в кар`єрі, підвищить якість спілкування. Вивчайте регулярно, маленькими порціями, наприклад, по два правила в день. Знайдіть підручник з російської мови з вправами по граматиці і виконуйте їх паралельно зубріння правил. Так теорія підкріпиться практикою.
  2. Пишіть від руки. Наприклад, на сайті Грамота.ру можна знайти готові інтерактивні диктанти - дуже зручно. Беріть будь і починайте переписувати, вставляючи пропущені букви і розділові знаки. Потім перевірте результати. Опрацювати свої помилки, прочитавши потрібні правила орфографії і пунктуації.
  3. Читайте російську класику. Читання такої літератури підвищує грамотність. Ми на автоматі запам`ятовуємо написання слів. До того ж книги розширюють кругозір, розвивають уяву і вчать роздумувати. Не нехтуйте аудіокнигами - стежачи за темпом, ви відчуєте правильну розстановку розділових знаків. Яку літературу почитати додатково, дізнайтеся в нашій статті Що читати, щоб стати розумнішими.

Нарешті, тренуйте свою пам`ять різними способами. Так вам буде простіше запам`ятовувати написання слів. Вчіться концентрувати свою увагу, в чому допоможе читання. Вірте в себе - і незабаром зможете стати розумнішими, грамотніше і образованней.



Про те, як стати більш розумним, читайте в нашій статті Як стати розумним.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!