» » » Як отримати електрику?

Як отримати електрику?

Як отримати електрику?
Як отримати електрику?

Сьогодні ми поговоримо про альтернативні способи отримання електроенергії. Це може бути корисно тим, хто хоче знизити плату за електрику в будинку і зробити своє житло більш автономним і незалежним від електростанції. Отже, існує кілька способів, як отримати електрикою, і для для цього можна використовувати:

  1. енергію сонця;
  2. енергію вітру;
  3. енергію води.

Сонячні батареї

Самий екологічний і простий вид отримання електроенергії - це використання сонячних батарей. Але тут існують свої мінуси. По-перше, щоб купити обладнання, потрібно чимало грошей, але з часом ціна на них стане менше. Також потрібно врахувати, що для забезпечення приміщення електрикою за рахунок сонячних батарей потрібне сонячне світло. Природно, вночі і навіть в похмуру погоду сонячні батареї не можуть виробляти електрику.

вітряні генератори

Ще один спосіб виробити електрику за рахунок навколишньої природи - це поставити вітряної генератор. Сучасні вітряки використовуються в тих місцях, де дмуть сильні і постійні вітри, щоб забезпечити йому рух. Безумовний плюс такого способу отримання енергії - відсутність витрат на паливо, адже енергія береться з повітря. Також можна відзначити екологічність - ніякої шкоди навколишній природі. Єдині причини, за якими варто відмовитися від використання вітряних генераторів - це повна залежність від вітру і дорожнеча початкового обладнання.

гідрогенератор

Щоб отримувати енергію за рахунок гідрогенератора, потрібна річка з досить сильною течією. В іншому випадку нічого не вийде, адже потрібно безперервний рух. Також можна використовувати стічні і зливні труби для того, щоб вироблялося електрику. Гідрогенератори не так вже й поширені, тому що не дуже зручно бути прив`язаним тільки до того місця, де є річка. До того ж, взимку водойми мають властивість перемерзати, що призводить до того, що використання гідрогенератора стає неможливим.

Як отримати електрику з підручних засобів



Багато дітей люблять проводити різні досліди заради задоволення своїх інтересів. Багатьом школярам буде цікаво дізнатися, як можна в домашніх умовах підручними засобами отримати енергію.

Електрика з дерева

Щоб добути електрику за допомогою дерева, вам знадобиться алюмінієвий стержень або цвях, мідна трубка, живе дерево.

Отже, встромляє в дерево цвях або стержень так, щоб він пройшов через кору і дістав до самого стовбура. Поруч з деревом встромляє в землю мідну трубу на 20 см. Таким чином, між деревом і трубою виникне напруга.

Досвід з картоплею

Мабуть, це самий популярний і простий спосіб отримання енергії. Нам знадобиться сіль, зубна паста, картоплина і дроти.

  1. Розрізаємо картоплину навпіл.
  2. Одну частину протикаємо проводом, а в іншій робимо поглиблення і заповнюємо його пастою з сіллю.
  3. Після чого з`єднуємо частини овоча так, щоб паста й проведення стикалися. Генератор електрики готовий. З його допомогою ви можете спробувати розводити багаття або запалити маленькі лампочки.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!