» » » Скільки законів у ньютона?

Скільки законів у ньютона?

Скільки законів у Ньютона?

Ім`я Ісаака Ньютона, талановитого фізика, математика і астронома відомо багатьом з дитинства. Він є творцем класичної фундаментальної фізики і знаменитий відкриттям кількох законів.

Розглянемо, скільки законів у Ньютона і в чому вони полягають.

Основні закони

Існують 3 основних закони, відкриті Ісааком Ньютоном:

  1. Закон інерції. Будь-яке тіло знаходиться в стані спокою або рівномірного прямолінійного руху. Це відбувається до тих пір, поки на нього не буде впливати будь-яка сила. Елементарний приклад можна привести з життя будь-якої людини. При швидкому бігу неможливо різко зупинитися, для цього потрібно гальмувати ногами або допомагати собі сторонніми предметами, наприклад, схопити руками стоїть дерево або стовп.
  2. Другий закон вважають основою механіки. Він описує, що між силою, яка додається до тіла і його прискоренням, існує взаємозв`язок. Чудовим прикладом може послужити американська гра з битою і м`ячем. Коли в ході гри м`яч стикається з битою, його швидкість залежить від сили удару. Чим вона більше, тим з більшим прискоренням рухатиметься м`яч. Така ж історія спостерігається при грі в волейбол. Від сили удару долонею залежить, перелетить м`яч через сітку або ж немає.
  3. Третій закон Ньютона говорить про те, що на кожну дію є своя протидія. Як приклад можна навести уривок з байки Крилова. У ній йдеться про те, що везти візок вирішили лебідь, рак і щука, але так і не змогли її зрушити з місця. А вся справа в тому, що кожен з них намагався тягнути воза в різні боки. Тобто вони надавали дію на один предмет, але напрямки у них були протилежними.


Крім цього до основних досягнень Ньютона можна віднести відкриті їм поняття: він заснував інтегральне числення, створив дзеркальний телескоп, обґрунтував рух планет навколо Сонця і місяця навколо Землі.

Багато корисної інформації по даній темі ви дізнаєтеся зі статті закони динаміки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!