» » » Яка площа найбільша?

Яка площа найбільша?

Яка площа найбільша?

Яка площа найбільша? Питання, який часто стає темою досить бурхливих обговорень. Адже багато міст бажають посісти перше місце в рейтингу «місто з найбільшою площею». Безумовно, в будь-якому подібному суб`єкті є своя головна площа, проте не кожна з них може скласти гідну конкуренцію.

Найбільша міська площа в Росії

Найбільша площа в Росії - це площа ім. Куйбишева в Самарі. Вона займає простір в розмірі 17,4 гектар. Вельми примітним обставиною є її форма - правильний прямокутник, що досить рідко зустрічається в межах міста. Саме тому в 1941р. тут був проведений військовий парад аналогічний московському на Красній площі. Більш детальну інформацію про Красній площі можна дізнатися з нашої статті: Червона Площа, як дістатися.

Разом з тим, є й сумне обставина - для побудови дивно красивою площі імені Куйбишева в 30-х роках верховними органами було прийнято рішення знести чудовий Кафедральний собор, який був гордістю всього Поволжя.

Найбільша міська площа в Європі

Оскільки Росія належить до Європи, то прийнято вважати, що найбільша площа в Європі - це площа Куйбишева в м Самара. Однак якщо відокремити РФ від решти європейської частини, то найбільшою міською площею в Європі можна вважати площа Свободи в Харкові (Україна). До 1992р. вона носила назву площа Дзержинського. На сьогоднішній день вона займає 12 гектар і складається з кола діаметром 350 м і прямокутника довжиною 750м, шириною 130м.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!