» » » Як зробити гелій?

Як зробити гелій?

Як зробити гелій?

Гелій - це досить поширене газоподібна речовина, що не має ні смаку, ні кольору, ні запаху. У промислових умовах зовсім нескладно зробити гелій - адже його добувають з природного газу за допомогою поділу при низьких температурах, який називають фракційної перегонкою.

Чи можна якось зробити гелій самостійно? В принципі, зробити гелій і в домашніх умовах можливо. Так, відомо, що гелій в природних умовах міститься в мінеральних покладах радіоактивних елементів (уран, плутоній). Якщо такий мінерал обробити концентрованою кислотою або іншою речовиною, гелій в цьому процесі буде виділятися як побічний продукт. Це відбувається тому, що гелій ніякими хімічними зв`язками Ти не будеш поєднаний з радіоактивним елементом, а тільки утримується в їх структурі механічним шляхом.

Однак щоб добути газ таким шляхом, необхідно, як мінімум, десь придбати будь-який радіоактивний елемент у вигляді руди. Адже зробити це практично неможливо, до того ж, згубно для здоров`я.

Як зробити аналог гелію будинку

Якщо гелію немає під рукою, а надути кульки, щоб вони парили в повітрі, хочеться, можна скористатися одним способом. Щоб зробити домашній гелій, потрібно спочатку підготувати оцет, соду, пластикова пляшку і самі кульки, які будете заповнювати. Далі дотримуйтесь цієї інструкції:

  1. У пляшку налити 100 м оцту.
  2. У кульку насипати 5 ст. л. соди.
  3. «Одягти» кульку на горлечко пляшки і підняти його так, щоб сода змішалася з оцтом.
  4. Оцет з содою відреагують, після чого виділиться вуглекислий газ (СО2), Який і наповнить кульку.

СО2 легший за повітря, тому кулька буде парити. Ось і весь секрет!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!