» » » Скільки елементів в таблиці менделєєва?

Скільки елементів в таблиці менделєєва?

Скільки елементів в таблиці Менделєєва?

У 1869 році Дмитро Менделєєв представив свою Періодичну таблицю хімічних елементів. Тоді в ній налічувалося всього 63 хімічних елементів. Потрібно постійно стежити за науковими відкриттями, щоб постійно тримати на контролі, скільки елементів в періодичної таблиці Менделєєва.

Таблиця має сім періодів і восьми груп. Група-це вертикальний ряд елементів, в якій властивості елементів подібні: валентність, формули оксидів, гідроксидів.

Період - горизонтальний ряд елементів, в якому властивості елементів змінюються. Кожен період починає лужної метал і закінчує інертний газ. Періоди є маленькі і великі. Перший дуже короткий, в ньому знаходиться два елементи водень і гелій. Другий період і третій складаються з восьми елементів. Четвертий і п`ятий з 18 елементів. Шостий період має 32 елемента. Найбільші зміни відбуваються саме з елементами сьомого періоду. За останнє десятиліття в наукових лабораторіях світу були зроблені відкриття нових елементів. Деякі з елементів існують дуже короткий час. Існування нових елементів неодноразово перевіряється. За назви нових елементів теж ведуться наукові суперечки. За певними даними в періодичній системі зараз є 126 елементів, інші джерела називають 116 елементів. Тому, щоб дізнатися, скільки елементів в таблиці Менделєєва, потрібно регулярно читати наукові журнали, в яких офіційно реєструються світові наукові відкриття.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!