» » » Який в бразилии мову?

Який в бразилии мову?

Який в Бразилії мову?

Бразилія - прекрасна країна. Ми всі знаємо про її успіхи у футболі і пам`ятаємо яскравий прапор. Ця країна навряд чи може залишити когось байдужим. Хочеться ближче пізнати культуру Бразилії. І починати, природно, слід з мови. То який в Бразилії мову?

Офіційна мова

Бразилія - це держава в Південній Америці. Єдиною офіційною мовою в Бразилії є португальська. Причому Бразилія вважається єдиним португаломовних державою в Америці. Нескладно здогадатися, що Португалія була раніше метрополією по відношенню до Бразилії. Можна говорити про вживання специфічного бразильського варіанту португальської мови.

За однією з версій навіть назва країни пов`язане з португальською мовою. Нібито на узбережжі португальці відкрили дерева, і деревину стали у великих кількостях вивозити в Європу. Це дерево було названо португальцями "пау-Бразил", що означає "дерево Бразил". Слово "brasil" походить від португальського "brasa". А воно в свою чергу означає "жар" або "жар". Португальці думали, що знайшли місце, де росте цінне з комерційної точки зору дерево Бразил, яким торгували араби. З цього дерева отримували цінну червону деревину, яку використовували для виготовлення фарб, меблів і музичних інструментів. Однак вони помилилися - арабські торговці привозили родинне цього виду, але інше дерево. Але назва, проте, можливо, могло закріпитися.

Аборигенні та іммігрантські мови



Однак Бразилію можна вважати багатомовної країною. Зараз в ній говорять на 175 мовах, серед них є і мови аборигенів, і мови іммігрантів. Вказується, що було ще 120 мов, на яких раніше говорили, але вони зникли. Правда розмовляють на неофіційному мовою менше 1 відсотка. Є в Бразилії аборигенні індіанські мови ньенгату, тукано, Боніва. Вони примітні тим, що стали другими офіційними мовами одного з муніципалітетів в штаті Амазонас. Є ще величезна кількість індіанських мов. Також в Бразилії розмовляють на європейських і азіатських мовах, які привезли з собою іммігранти з цих країн.

Вивчивши португальську мову, ви можете відчувати себе як вдома в Бразилії, "де в лісах багато диких мавп", - по завіреннях тітоньки Чарлі з фільму "Здрастуйте, я ваша тітка!". Ах, ця яскрава країна Бразилія! Якою мовою говорять там, Ви тепер знаєте.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!