» » » Які мови схожі?

Які мови схожі?

Які мови схожі?

Так сталося, що весь світ вивчає англійську мову, і кожен російська людина, починаючи його вивчати, вважає його складним, і граматично і за вимовою, проте вважається, що англійський один з найлегших для вивчення. А важко нам від того, що ця мова далекий від нашого, так нам набагато легше буде даватися вивчення білоруського, ніж англійської або іспанської. Чому ж, запитаєте Ви. А тому, що розрізняють близькі мови за походженням, за вимовою. У деяких мовах навіть зустрічаються одні і ті ж слова, з однаковим значенням. У цій статті поговоримо про те, які мови схожі.

Вивченням і аналізом мов займається спеціальна наука - лінгвістика. Завдяки якій існують класифікації мов. Одна з класифікацій: генеалогічна, заснована на об`єднанні родинних за походженням мов в сім`ї і групи. Згідно з цією класифікацією споріднені мови походять від одного прамови, шляхом розбіжності його на кілька діалектів. Діалект - це різновид мови характерна для певної території.

Мови, схожі на російську

Міркувати на тему, які мови схожі можна до нескінченності. Кому, як не жителям нашої країни знати про різноманіття мов? Адже в Росії співіснує близько двохсот самостійних мов і діалектів. Якщо говорити про найближчі родинних мови російській, то до них відносяться: український і білоруський. Всі три мови відносяться до східнослов`янських мов, які входять в індоєвропейську сім`ю мов. Вас цікавлять мови, схожі на російську? Без особливих навичок складно буде зрозуміти крізь призму російської мови, будь-якої іншої, але найменше складнощів виникне при спілкуванні з українцями, білорусами та поляками. Хоча вважається, що українці, білоруси і поляки краще зрозуміють один одного, ніж російської людини. Крім того, болгарську мову має схожі риси з російською мовою. Наведемо кілька ідентичних російських і українських слів:

  • субота - понедiлок
  • картопля - картопля
  • слов`янський - слов`янський
  • сестра - сестра
  • стіл - стіл
  • багатий - багатий
  • гарячий - гарячий
  • привіт - привіт
  • смердючий - смердючий

Часом не проблема зрозуміти навіть цілі фрази: вчити дітей грамоті - вчитись дiтей грамоти.



Але буває і так, що однаково звучить слово або фраза на різних мовах має абсолютно різне значення, наприклад, erstv (чеську мову), перекладається як свіжий на російський, а за звучанням схоже на черствий. Схожі ситуації з чеськими словами:

  • von - пахне 
  • asn - дивовижний
  • zapamatovat -Пам`ятаєш

Інші схожі мови

Фінський і карельський мови є досить схожими мовами, вони входять в одну групу мов: фіно-угорську, а тому є спорідненими.

Іспанська і португальська дуже схожі мови, при цьому вони є спорідненими і відносяться до романських мов. Граматика і лексика мов схожі, проте, звучання мов вельми різні. Однакові слова: blanco - blanco (білий), hola - ola (привіт, пишеться не зовсім однаково, але вимовляється ідентично, оскільки в іспанському бука "h" не читається), ganso - ganso (гусак). При цьому, в Іспанії, а точніше її частини - Каталонії, кажуть каталонською мовою, який за походженням ближче до французького, ніж іспанської. Всі ці мови відносяться до романських, і тому є спорідненими, що може полегшити їх вивчення, для даних народів.

Відповідаючи на питання, які мови схожі, варто пам`ятати, що кожна мова все ж залишається унікальним, не дивлячись на постійне запозичення слів з мов на суміжних територіях.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!