» » » Як з'явився російську мову?

Як з'явився російську мову?

Як з`явився російську мову?

Багато всього побачила Росія, перш ніж сформувати свою культуру, відбудувати величні міста і створити могутню російську мову. Перш ніж стати таким, яким він є сьогодні, російську мову пройшов безліч метаморфоз, подолав перешкоди і перешкоди. Історія того, як стався російську мову, досить багата. Але є ключові моменти, завдяки яким можна докладно, але коротко розглянути всі нюанси формування та розвитку російської мови.

Перші кроки

Історія виникнення російської мови почалася ще до нашої ери. У II - I тисячолітті до нашої ери з індоєвропейської мовної сім`ї з`явився протославянской діалект, а в I тисячолітті н. е. він перетворився в праслов`янська мова. Праслов`янська мова в VI-VII ст. н. е. розпався на три гілки: західну, східну і південну. До східнослов`янської галузі відноситься давньоруську мову, на якому говорили в Київській Русі. В період формування Київської Русі російську мову був основним засобом спілкування багатьох князівств.

З часів татаро-монгольського ярма, воєн з Литвою відбулися зміни в мові. У XIV-XV ст. з`явилися російський, білоруський і українська мови. Зник давньоруську мову, почав формуватися більш сучасний північно-східний діалект, який можна вважати прабатьком сучасного російського.



Звідки стався російську мову? Вірна відповідь - Київська Русь, після розпаду якої почав формуватися більш сучасну російську мову. З початку XV століття і до кінця XVII російську мову формується досить швидко. Центром розвитку є Москва, де зародився сучасний говор. За межами міста існувало багато діалектів, але московський говір став основним. З`являються чіткі закінчення слів, формуються відмінки, розвивається правопис, слова змінюються за родами, відмінками і числам.

Світанок



В кінці XVII століття історія розвитку російської мови переживає період повного формування. Розвивається писемність, з`являються нові слова, правила, сучасний церковний мова, на якому пишеться релігійна література. У XIX столітті церковна мова чітко відмежовується від літературного, який використовують всі жителі Московської Русі. Мова стає ще більш сучасним, схожим на сьогоднішній. Видається багато літератури, написаної новим російською мовою.

З розвитком військової, технічної, наукової та політичної сфер діяльності в російській мові з`являється сучасна термінологія, слова, які взяті з іноземних мов (французька, німецька). Трохи змінюється лексика, стає насиченою французькими словами. З тих пір як мова почала «засміченими» іноземними словами і мовними зворотами, гостро постало питання про те, щоб присвоїти російській мові статус національного. До тих пір, поки Петро I не розв`язав дати статус Російської держави Московської Русі, велися суперечки з приводу національного статусу російської мови. Імператор привласнив нове ім`я державі, видав указ про прийняття російської мови як національного.

На початку XX століття, коли активно розвивається наукова сфера діяльності, починають вживатися англомовні слова, які щільно переплітаються з російською мовою, стають з ним нероздільними. Церква, а також багато політиків в період XVIII-XX століть боролися за збереження чистого російсько-словенської мови як національного. Але вивчення іноземної мови внесло свій відбиток: розвинулася мода на слова іноземного походження.

Сучасна російська мова

З тих пір як з`явився російську мову, він зазнав багато метаморфоз від азів до сучасного насиченого і багатого мови зі складними правилами і величезним словниковим запасом. Історія показує, що російська мова формувалася поступово, але цілеспрямовано. У середині двадцятих років почався пік популярності і освоєння російської мови багатьма країнами світу. У сімдесятих вивченням російської займалися практично всі основні навчальні заклади світу. Кількість країн, що освоювали російську мову, перевищувало 90. Мова переживає своє сходження, набуває нові правила, доводиться до досконалості. Вивчення мови, складання правил, винятків, знаходження нових прикладів до сьогоднішнього часу продовжує формуватися. Слов`янську мову з домішкою іноземних слів став сучасним російським і національною мовою всієї Росії. Він також є одним з основних в деяких країнах колишнього Радянського Союзу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!