» » » Як затонув "титанік"?

Як затонув "титанік"?

як затонув

Крах «Титаніка» відноситься до ряду найбільших морських катастроф, а також є однією з найвідоміших катастроф. І цю статтю ми присвятимо тому, як затонув «Титанік».

«Титанік» був найбільшим пасажирським пароплавом світу на момент його споруди. Лайнер належав компанії «White Star Line», і був другим з трьох пароплавів класу «Олімпік». Перша подорож лайнера, що почалося 10 квітня 1912 р закінчилося катастрофою. Дана трагедія забрала з собою життя 1514 пасажирів і членів команди, всього на лайнері перебувало 2224 чоловік.

Чому затонув «Титанік»

Причиною загибелі лайнера стало зіткнення з айсбергом, яке відбулося о 23:40 14 квітня 1912р. Того року на Південній трансатлантичної трасі спостерігалося аномально велику кількість айсбергів, і її вирішили прокласти південніше, але це було зроблено вже після краху «Титаніка».

Про те, що на шляху присутні льоди, повідомляли інші кораблі, але це не допомогло лайнеру. Айсберг був помічений на відстані близько 650 метрів від пароплава, однак маневри вжиті командою не врятували корабель від зіткнення з брилою льоду. І через 2 години 40 хвилин після зіткнення з айсбергом «Титанік» затонув, це сталося о 2.20 15 квітня 1912 року. На допомогу жертвам катастрофи приспіла «Карпатія», і в 4.10 була підібрана перша рятувальна шлюпка з «Титаніка». Всього вдалося врятувати 710 людей, які вирушили в Нью-Йорк на борту «Карпатії».

Точне місце, де затонув «Титанік» було виявлено лише в 1985 році, експедицією, яку очолював Роберт Дуейн Баллард. Останки лайнера перебувають на глибині 3840 метрів і розкидані по дну в 1000 милях на схід від Бостона (штат Массачусетс) і 375 милях на південний схід від Сент-Джонс (Ньюфаундленд).



Фото затонулого «Титаніка» навряд чи можуть передати той жах, який довелося пережити людям, які подорожують на кораблі. Однак вони показують нам, наскільки людина безпорадна перед стихією і часом. І колись красивий і грандіозний корабель і донині покоїться на дні Атлантичного океану, що забрав у мирний час тисячі життів.

Чи можна було уникнути катастрофи

Багато суперечок з цього приводу велося, можливо, якби айсберг був помічений раніше, маневри врятували б корабель. Або якби на кораблі були червоні сигнальні ракети, то допомога б прийшла раніше, і жертв було б мінімальну кількість, або взагалі обійшлося без них. Маленька наповнюваність рятувальних шлюпок і їх недолік теж позначилися негативно на кількості жертв катастрофи.

Реальне відео затонулого «Титаніка» Ви можете спостерігати у фільмі Д. Кемерона з однойменною назвою, крім того даної трагедії присвячено безліч художніх стрічок.

Тепер Ви знаєте, в якому році затонув «Титанік», і як це сталося.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!