» » » На які питання відповідає дієслово?

На які питання відповідає дієслово?

На які питання відповідає дієслово?

Зробимо невеликий екскурс в минуле і звернемося до шкільної програми російської мови. Давайте згадаємо, на які питання відповідає дієслово.

Дієприслівник - це частина мови, яка має особливу форму і невпинно слідує за дієсловом основного дії, доповнюючи його смислове навантаження. Дієприслівник успадковує деякі граматичні особливості свого батька - дієслова. Тому дана частина мови може мати досконалий або недосконалий вид. Відповідно, відповідаючи при цьому на питання: що зробивши? що роблячи?

Приклади дієприслівників доконаного виду (що зробивши?), Утворені від відповідного дієслова: фарбувати - пофарбувавши, літати - прилетівши, писати - написавши, упускати - впустивши, плавати - пропливши і т.д.

Приклади дієприслівників недосконалого виду (що роблячи?), Утворені від відповідного дієслова: вдарити - б`ючи, підняти - прославляючи, вказати - вказуючи, прикинути - прикидаючи, читати - читаючи і т.д.

Дієприслівник також переймає властивість прислівники в незмінності словоформи і виступає в ролі обставини в синтаксичної конструкції.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!