» » » Як пишеться «також»?

Як пишеться «також»?

Як пишеться «також»?

«Так само» може бути власною мовою з часткою, в такому випадку ці два слова пишуться окремо. Але «так само» може бути і союзом, і тоді пишеться «також», тобто, разом. Приклад: «Я пекла пиріг так само, як мама колись» (прислівник із часткою: пекла пиріг як? - Так само, як мама) - «Я пекла пиріг, також варила суп» (до союзу "також" тут не можна задати питання, і це слово можна замінити союзом "і").

Як відрізнити, де що? Прислівник «так само» означає образ дії, який вчинили аналогічно (пекла пиріг, як пекла його мама). За власною мовою «так само» найчастіше йде «як» (пекла так само, як мама). Ще одна ознака прислівники: «так само» пишеться окремо, якщо частку «же» можна опустити (пекла пиріг так, як мама).

А союз «також» завжди можна замінити на «теж» або на «і». Приклад: «Ми пішли в ліс, також забігли до річки скупатися». Можна замінити: «Ми пішли в ліс, до річки теж забігли викупатися» - «Ми пішли в ліс і до річки забігли викупатися». Це найпростіший спосіб для визначення написання.

Ще одна ознака, за яким можна зрозуміти, як пишеться «також». Якщо йде перерахування, то це союз, а якщо порівняння (так само, як і), то це союз з часткою (пишемо: так само).

Союз ніколи не відповідає на будь-яке питання. А прислівник «так само» завжди відповідає на питання «як?»: «Він летів до вогню так само, як метелик» (Летів як? - Як метелик).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!