» » » У чому сила слова?

У чому сила слова?

У чому сила слова?

Скільки букв в алфавіті? У російській, наприклад, всього 33. А як Ви думаєте, скільки слів можна скласти за допомогою цих кількох десятків букв? Тисячі, десятки тисяч ... Ми користуємося безліччю слів щодня. Багато стали для нас настільки звичні, що ми просто не помічаємо сенсу цих самих слів. Ми просто проноситься крізь їх потік, виловлюючи деякі з них. Однак у чому сила слова? Від першого крику малюка і до останнього слова старця всі наші слова виражають почуття і думки, бажання і прагнення, емоції і мрії. Давайте спробуємо написати своєрідне твір про силу слова. У чому ж вона?

Чарівна сила слова - філософська

Безліч філософів - і давніх, і сучасних, витіювато сплітають слова, надаючи їм певний сенс або, навпаки, свідомо заплутуючи нас в своїх роздумах! Найвідоміші нам філософи відносяться до релігійних течій. Одними лише словами вони змушували цілі народи міняти свої переконання і життєві принципи. Іудаїзм, буддизм, філософи стародавньої Греції, філософи християнства, Шопенгауер, Кант, Маркс, Ніцше, Соловйов, Ціолковський - всі вони будували на основі свого розуміння світу теорії, які багато в чому міняли навіть хід історії. Їх слова мали настільки сильний вплив на людей, що могли зломити все колишнє світовідчуття людини.

Таємнича сила слова - психологічна

Як часто Ви замислюєтеся над тим, що говорите? Які слова вимовляєте? Напевно, багато хто просто не часто замислюються над тим, що будь-яке слово, немов снаряд, може поранити людину, а іноді, що страшніше, вбити. Щодня ми спілкуємося з людьми і вимовляємо сотні слів, але тільки частина з них дійсно несе в собі реальну силу. Це ті слова, над якими ми довго думали, обмірковували їх не один раз, виношували в собі. І коли такі слова зриваються з мови, то можуть реально вплинути на людину. Наприклад, Ви часто думаєте про те, що один з Ваших колег менш моторний, кмітливий, успішний. І нарешті, вимовляєте зопалу щось дуже неприємне. І начебто проходить час, все забувається, проте Вам невідомо, що могло зробити ТО одне слово з ТИМ людиною. Наскільки воно вплинуло на його день, тиждень, та й життя в цілому.

Слова, що мають силу



Силу, причому вельми велику, мають слова, сказані від щирого серця, емоційно. Чим більше емоцій і вражень Ви вкладаєте в слова, тим сильніше вони діють на співрозмовника. Давайте уявимо, що маленька дитина постійно щось робить не так, як хочуть батьки, він помиляється, але це викликає у його мами і тата лише роздратування і невдоволення. В кінцевому підсумку вони починають повторювати йому, що він "недотепа", що він "косорукості" і з нього не вийде толк. Малюк починає звикати до цих слів, і в кінцевому рахунку може трапитися так, що він дійсно опиниться без роботи в дорослому житті. І це зовсім не тому, що у нього немає талантів або здібностей, а тому, що в ньому глибоко засіли ті батьківські слова. Навпаки, дівчинка, якій з дитинства переконували, що вона сама розумна і красива, стане прагнути до цих ідеалів, і, можливо, досягне багато чого. Саме в цьому і полягає сила слова.

Сила російського слова

В останні десятиліття нам все частіше класичний, правильний російську мову здається манірним і недоречним. Ми вже не можемо прожити ні дня без іноземних слів, які влилися в нашу мову так швидко і так непомітно. Безумовно, сучасна епоха передбачає наявність деяких термінів, яких немає в нашій мові. Без них вже не обійтися, але ж зовсім не важко прочитати хоча б повість зі старої російської класики, щоб відчути дух тієї епохи і осмислити не тільки зміст, а й красу самого слова! Ми генетично пов`язані з нашою мовою, тому його краса для нас незаперечна. Так це буде і дуже корисно для Вашого саморозвитку! Адже далеко не всі ми можемо зізнатися в скоєному знанні рідної мови.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!