» » » Як навчитися швидко писати?

Як навчитися швидко писати?

Як навчитися швидко писати?

Згадайте свого «улюбленого» педагога в інституті, який диктував зі швидкістю світла, а потім питав суворо по конспекту! Як тоді хотілося дізнатися, як змусити його говорити повільніше або як навчитися швидко писати. Давайте ж надамо допомогу нашим братам меншим, в сенсі молоді, і розповімо, що треба робити, щоб писати швидко, зрозуміло, щоб рука не втомлювалася.

Де і як писати

Щоб почати писати швидко, сядьте зручно. Обов`язково для цього потрібен стіл, зручний стілець, на спинку якого можна обпертися. Поза, в якій ви сидите під час письма, повинна бути зручною, комфортною. Спина, рука, нога - нічого не повинно бути у висячому положенні, затікати від перекосу і незручне розташування. Спину треба тримати прямо, плечі на одній рівній горизонтальній лінії. Від грудей до столу повинно міститися дві ваших долоні.

Папір і ручка

Листок паперу повинен лежати трохи праворуч від середини вашої грудях, так ваша права рука не буде тягнутися до паперу. Ручка повинна бути зручною для ваших пальців. Комусь підійде тонка, кому-то широка, гладка, ребриста. Вибирати необхідно, враховуючи індивідуальні особливості кисті. Писати ручка повинна легко, щоб ви не прикладали зусилля для того, щоб стрижень залишав слід. Багато тому вважають за краще гелієві ручки.

Увага

Щоб зрозуміти, як швидко навчитися красиво писати, треба засвоїти ще одне правило. Дуже важливо бути гранично уважним на лекції. Якщо ви сидите і мрієте, як увечері буде весело в компанії друзів, то писати швидко у вас не вийде в будь-якому випадку, якими б ви талантами не володіли. Думайте про те, що пишіть. Намагайтеся розуміти, що говорить педагог і передбачити хід його думок. Чи не відволікайтеся на зауваження сусідів, не розмовляйте, що не листуйтеся. Зосередженість на предмет лекції повинна бути стовідсотковою!

Вправи для рук



Рука, яка має навчитися швидко писати, повинна бути сильною, так що купуйте ручної еспандер і тренуйте кисті рук. Це в нагоді не тільки для того, щоб швидко писати, а й для загальнофізичного розвитку.

Займайтеся розвитком дрібної моторики. Вам подобаються прикраси, зроблені з бісеру? Тоді беріть маленькі намистинки і плетіть з них браслети. Якщо у вас немає творчого бачення, то просто розірвіть старі намиста і збирайте їх на ниточку заново. Краще, якщо у вас буде кілька кольорів, і ви будете нанизувати намистинки в певному порядку. Ця вправа не тільки розвиває дрібну моторику, а й розмовну мову, тому що впливає відразу на кілька центрів кори головного мозку. До речі, чоловікам бісероплетіння допомагає набагато краще!

Так само добре розвиває моторику ліплення. Зліпити маленьку фігурку якої-небудь тварини. А тепер приліпите йому очі, рот, ніс, вуха з пластиліну іншого кольору. Це будуть дуже дрібні деталі, тому намагайтеся. На третій-четвертій фігурці рот вже буде на своєму місці, і очі не на потилиці!

Тепер ви знаєте, як навчитися швидко писати ручкою. Також хочеться зауважити, що справа не тільки в перерахованих вправах, а й в постійному тренуванні. Якщо ви будете часто і багато писати, то ваша швидкість стане достатньою, щоб конспектувати лекції навіть самих швидко говорять педагогів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!