» » » Як писати прописом?

Як писати прописом?

Як писати прописом?

Всі ми вчимося писати в ранньому дитинстві, потім, протягом життя, ця навичка потрібна нам регулярно. У школі, а потім в інституті, людина багато пише ручкою, в основному це конспекти, які треба писати дуже швидко і, бажано, розбірливо. Це означає, що треба знати, як писати прописом правильно.

основи написання

Всі літери російського алфавіту складаються з горизонтальних і вертикальних ліній, з`єднаних плавними заокругленнями вгорі, внизу, посередині. Якщо ви хочете дізнатися, як правильно писати прописом, то згадайте перший клас школи. Почнемо з початку, і в прямому і в переносному сенсі. Візьміть зошит і напишіть один ряд вертикальних паличок з закругленням знизу. Потім ряд паличок із з`єднанням знизу однією палички з іншого. Тепер ваша рука відчула, як виводити паралельні палички. Тепер напишіть кілька слів в рядку, виводячи вертикальні лінії в буквах максимально паралельно один одному. Ви побачили, як змінився ваш почерк? І це всього лише тому, що ви зробили паралельними лінії в буквах. Другим етапом роботи треба буквами може стати вирівнювання ширини букв. Почніть стежити, щоб між вертикальними лініями однієї літери і між буквами було приблизно 2-3 мм. Як тільки ви вирівняєте ці інтервали, ваш почерк стане чітким і зрозумілим. Це вже 70 відсотків вашого успіху!



Після освоєння написання рівних букв, почніть писати трохи швидше. Гарний і швидкий почерк можна виробити, якщо регулярно писати диктанти. Це можуть бути ваші конспекти, але можна і писати спеціально для тренування.

цифри прописом

Писати цифри прописом доводиться писати не так часто, як хотілося б. Адже основний момент, коли доводиться це робити - у момент отримання заробітної плати в касі, при отриманні поштового переказу, в загальному, нам доводиться розшифровувати цифри, що позначають суму грошей. Так само диктори радіо і телебачення, озвучуючи інформаційні повідомлення, з точністю до букви прописують числівники з урахуванням все відмінків і закінчень для того, щоб проговорити їх правильно. Тому треба знати, як писати цифри прописом.



Цифри пишуть в одне слово з нуля до двадцяти. Починаючи в двадцяти одного, в цифрі вже два слова. І обидва вони підлягають зміні при зміні відмінка, числа і роду. Обов`язково треба узгоджувати числівник з іменником, до якого воно відноситься. Наприклад, треба сказати, що в поїзді 21 вагон і всі вони були відправлені на Берлін. Пишемо - пасажири в двадцяти одному вагоні були відправлені на Берлін. Схиляємо обидва слова в числительном - «двадцяти» і «одному». Як правильно написати «Вартість 548 кВт електроенергії дорівнюватиме 8331,73 руб.»? Згадуємо правило - відміні підлягає кожне слово в числительном. Вийде: «Вартість п`ятисот сорока восьми кіловат електроенергії буде дорівнює восьми тисячам трьомстам тридцяти одному карбованцю сімдесяти трьох копійкам». У першому числительном все слова в родовому відмінку, у другому - в давальному. Це просто, якщо не забувати одне правило. Щоб знати, як правильно писати цифри прописом, не можна поспішати, уважно погоджувати іменник і все слова в числительном, яким би довгим воно не було.

Сума прописом

Нічого немає простіше, ніж запам`ятати, як писати суму літерами в документах. Вона завжди пишеться в називному відмінку, що робити найпростіше. «В якості оплати за вересень мною отримано один мільйон двісті п`ятдесят вісім тисяч триста сорок два рублі» - найпростіше написання числівників. Так пишуться числівники в договорах, в відомостях, в офіційних документах. Спочатку йде сума цифрами, а в дужках прописом.

Вивчити, як писати числа прописом, дуже нескладно. Вся проблема в тому, що ми неуважно ставимося до них в швидкої мови, вживаючи в потрібному відмінку тільки останнє слово в числительном. Тому, почавши повільно промовляти числівник, стежте, щоб всі його частини були вжиті в потрібному відмінку, в якому стоїть іменник. В цьому випадку у вас ніколи не буде проблем з числами.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!