» » » Хто такий брокер?

Хто такий брокер?

Хто такий брокер?
Хто такий брокер?

Останнім часом на ринку праці з`явилося багато нових спеціальностей, наприклад, дилер, трейдер, брокер. Слово «брокер» знаходиться на слуху частіше за інших, але хто такий брокер і яка професія ховається під цим таємничим словом, розуміють далеко не всі. Його сенс буде зрозумілий, якщо перевести слово з англійської мови - посередник. Брокером може бути фізична або юридична особа, яка надає посередницькі послуги в ринкових відносинах і яка отримує за них винагороду.

види брокерів

Залежно від того, чим займається брокер, існують різні види даної спеціальності.

біржовий брокер

Це біржовий агент, який виступає в інтересах свого клієнта на ринку цінних паперів. Він володіє достатнім рівнем знань і практичних навичок біржової торгівлі, але не має в своєму розпорядженні власними активами для здійснення угод.

Основне його завдання - купувати акції та інші цінні папери за мінімальною ціною і продавати їх за максимально вигідною. В послуги біржового брокера також можуть входити консультації клієнта з фінансових питань.

Чи не досвідчений в біржовій торгівлі осіб може довірити свої активи брокеру, періодично контролюючи результати його діяльності. Або ж просто звернутися до нього за порадою для розробки правильної стратегії торгівлі на біржі.

Брокер зацікавлений в успішних угодах, так як його ділова репутація і розмір доходу безпосередньо залежать від прибутку клієнта.

митний брокер



Компанія-посередник, що надає свої послуги юридичним особам, які беруть участь у зовнішньоекономічній діяльності та приватним особам при необхідності відправки товарів за кордон. У комплекс логістичних послуг, що надаються митним брокером, входять:

  • попереднє планування операції;
  • організація зовнішньоторговельних поставок;
  • сертифікація;
  • митне оформлення (заповнення декларації, оплата держ. мита);
  • доставка вантажу кінцевому споживачеві.

страховий брокер

Юридична особа або комерційна організація, які надають послуги з укладання договорів страхування і їх виконання. Відмінність страхового брокера від агента полягає в тому, що він не страхує клієнтів самостійно, а лише підшукує підходящу страхову компанію, здатну забезпечити максимально вигідні умови страхування.

Страховий брокер бере на себе турботи про оформлення необхідних документів при настанні страхового випадку, а також, в разі необхідності, стягненню грошей зі страхової компанії.

Грошова винагорода за свої послуги страховий брокер, як правило, отримує від компанії-страховика у вигляді комісійних відсотків.

Поряд з перерахованими видами професії, існують бізнес брокери, які допомагають вигідно продати бізнес, лізинг брокери - проводять лізингові угоди з вигодою для обох сторін, фрахтові брокери - виступають посередниками між судновласниками і фрахтівниками і т.д.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!