» » » Що таке агент?

Що таке агент?

Що таке агент?

У тлумачних словниках російської мови слово «агент» має кілька значень. Саме уживане - агент в узагальненому розумінні, тобто особа, яка діє «від імені і за дорученням» організації, установи, приватника. Агент, як правило, представляє інтереси, виконує доручення, бере участь в проектах і торгах, виробляє дії, знаходячи певні повноваження, дані від імені фірми. До речі, відбувається це слово від латинського «agens», що означає дію.

007 і КДБ

Ще одне з найбільш загальновживаних значень слова - людина, яка працює в розвідці або контррозвідці, органах свого або ж іншої іноземної держави. Причому, як правило, існує склалася традиція називати «наших» агентів розвідниками, а «їхніх» - шпигунами. Хоча, по суті справи, і у нас, і за кордоном вони займаються одним і тим же. Хто такі агенти і що вони роблять?

Так в США - це оперативний співробітник, молодше і середнє посадова ланка спецслужб (наприклад, ФБР). До речі, в СРСР в 20-і роки агентом називався молодший оперативний співробітник карного розшуку. Цим терміном може називатися і нештатний співробітник, завербований для співпраці (наприклад, Моссад), і секретний, що працює під прикриттям співробітник. Найбільш відомий персонаж (відображений в книгах і фільмах) - агент 007 Джеймс Бонд. Детальніше читайте в матеріалі Як стати секретним агентом

Але в той же час цим словом називали (і називають) сексотів - завербованих агентів із середовища «раніше притягувалися», які збирають і передають інформацію в органи різного характеру. Ось чому ще займається агент.



У розумінні вітчизняних спеціальних служб, агенти - громадяни, які співпрацюють з даними органами (на добровільній або примусовій основі за допомогою вербування) і не входять в оперативний склад.

агент страховий

Це уповноважена особа (фізична або ж юридична), яка укладає договори або продає поліси від імені компанії-страховика. Агент оформляє документацію від імені і за дорученням, в деяких обумовлених у договорі випадках інкасує страхову премію. Взаємовідносини між агентом і фірмою будуються на умовах контракту, в якому прописуються права та обов`язки сторін. Робота з продажу полісів вимагає не тільки розуміння предмета страхування, а й знання психології людей.

Агентський договір

Один і той же агент може представляти інтереси відразу кількох кампаній (незалежний страховий агент). Між фірмою та її представником полягає так званий агентський договір. Згідно з цим документом одна сторона (агент) зобов`язується за обумовлену винагороду за дорученням іншої сторони (принципала) здійснювати певні юридичні і фактичні дії. Відповідно до агентського договору виконавець з кожної угоди отримує винагороду (комісійні).

Програма для комп`ютера

А ще що таке агент? Є Mail.ru.Агент - програма, яка призначається для призначених для користувача поштових скриньок деяких серверів. Вона багатофункціональна: відправлення повідомлень, функції пейджера, отримання та відправлення пошти. До речі, програма повністю безкоштовна і не зажадає від вас реєстрації і прихованих платежів. Детальніше читайте в нашій статті Як налаштувати агент



Увага, тільки СЬОГОДНІ!