» » » Що таке контракт?

Що таке контракт?

Що таке контракт?

Сучасний світ діє на угодах, договорах, контрактах між різними людьми, організаціями. Якби ми не мали цих документів, ми б не могли б отримувати заробітну плату, а відповідно працювати. Аналогічна ситуація з навчальними закладами, вступаючи на платне навчання ви укладаєте контракт з навчальним закладом. Так що таке контракт? Давайте дамо визначення цьому поняттю.

Контракт (або договір) - це офіційна угода між двома або більше особами, яке зобов`язує всі сторони виконувати певні умови. В основному контракти бувають різних видів і часто їх називають договорами, але все одно можна виділити кілька типів, це:

  • робочий,
  • муніципальний,
  • державний,
  • шлюбний,
  • ефективний.

Робочий контракт, ця угода або юридичних, а найчастіше фізичних осіб, на спільну роботу. Часто за все, це футбольні контракти, будівельні фірми, модельні агентства, укладають такі домовленості на певний термін дії.



Муніципальний і державні контракти, це договори, які укладаються від імені Російської Федерації і призначений для потреб держави. Даний договір укладається між підрядником та постачальником і має в собі обов`язково виконання в строк так, як штраф нараховується за кожен прострочений день і ви будете нести відповідь перед законодавством країни.

Шлюбний контракт

Давайте розберемося що таке шлюбний контракт? Ця угода між людьми, які вирішили вступити в шлюб. Тим самим ви визначаєте свої права на спільне майно і обов`язки, які потрібно виконувати на всьому протязі шлюбу, в іншому випадку контракт буде анульований.

ефективний контракт

Дуже цікавим видом контракту є - ефективний контракт. Отже, що таке ефективний контракт? Це навіть не можна назвати контрактом, це не документ, а спеціальне поняття, яке передбачає спеціальні трудові відносини між роботодавцем і працівниками компанії. Основою такого контракту є точні, певні завдання, цілі для робітників, які їх виконують. Тобто ніякої зайвої роботи, крім основної. Дані цілі, умови оплати праці, оцінки ефективності, критерії працездатності, пільги - буде стверджувати роботодавець і спеціалізована державна установа. Тобто, даний вид договору є своєрідною новою сходинкою після трудового договору.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!