» » » Як розлучитися з чоловіком?

Як розлучитися з чоловіком?

Як розлучитися з чоловіком?

Розлучення - це офіційне розірвання шлюбу. Цей процес супроводжується моральними стражданнями і переживаннями. Раніше, за часів наших бабусь, розлучення були не таким поширеним явищем як зараз. Давайте в даній статті розберемо таке поняття, як розлучення, розглянемо поетапно всю процедуру того, як швидко розлучитися з чоловіком.

Страшне слово розлучення

Є випадки розірвання шлюбу на другий день після весілля. У кожної пари, для розірвання шлюбу є свої причини. В процесі розлучення один з подружжя може хотіти бути одноосібним опікуном дітей, хтось ділить майно. Але не рідко бувають випадки, що один з подружжя не бажає розлучатися або вважає причину для розлучення не суттєвою. У разі, якщо вас відвідує думка: «Хочу розлучитися з чоловіком», то можете йти в загс. При відсутності дітей і не вирішених майнових суперечок, вас розведуть за дві секунди. Але якщо у вас є якісь претензії, то необхідно буде пройти через суд. Не хвилюйтеся, це не так страшно як здається на перший погляд.

Перед тим, як розлучитися з чоловіком, ви повинні все обдумати і вирішити чи дійсно ви готові викреслити цю людину зі свого життя, і чого ви чекаєте від розлучення.

Мирне вирішення проблеми

Бувають випадки, коли колишнє подружжя намагаються вирішити всі питання мирним шляхом. Для цього потрібно:

  • Мати завірений нотаріусом, шлюбний контракт.
  • Мирова угода, винесене суддею.


Майте на увазі, що присутність в суді адвоката зовсім не обов`язково. При розлученні складається шлюбний договір, який регулюється правовим Сімейним кодексом, завірений нотаріусом.

Для того щоб підписати мирову угоду необхідно щоб обоє були на це згодні і, що дуже важливо, вiдсутнi не повнолітні діти.

Розлучення без згоди другої половини



Давайте спробуємо розібрати ситуацію, як розлучитися без згоди чоловіка. Отже, якщо ви вирішили подавати на розлучення, а чоловік не підтримує таке рішення, то не хвилюйтеся, шлюб можна розірвати за одностороннім заявою, але тільки в декількох випадках:

  • Якщо чоловік числиться, людиною, зниклим без вісті. І цей факт визнаний судом.
  • Якщо чоловік недієздатний, це визнано і підтверджено судом.
  • Якщо ваш чоловік знаходиться в цей момент в місцях позбавлення волі, терміном більше трьох років

В такому випадку шлюб розривається через місяць після подачі вами заяви, через ЗАГС.

Наявність малолітніх дітей

Ви думаєте над тим, розлучатися чи з чоловіком, але переживаєте про те, як, же бути з маленькими дітьми. Тоді вам слід знати, що розірвання шлюбу можливе тільки через суд. Один з батьків будить мати можливість відвідувати своїх у встановлені судом дні і час, а другий жити і виховувати постійно.

Ознаки того, що пора розлучатися

  • У вас вже немає сил дивитися на проблеми філософськи або з гумором.
  • Ви мрієте про те, щоб найдорожча половина поїхала кудись і надовго. Самотність вас не лякає, а швидше вабить.
  • Ви вважаєте, що відносини з часом стають все гірше і гірше.
  • Якщо вам доводиться починати новий день з фраз: «Немає ідеальних людей», «Все так мучаться», «Скільки ж ще мені все це терпіти», і т. Д.

Якщо у вас в сімейному житті не все так гладко як хотілося б, то спробуйте усунути всі проблеми. І тільки якщо це не допоможе, задуматися про розлучення. За статистикою, з 1000 сімейних пар, приблизно, чотириста п`ятдесят подають заяву на розлучення. Як не дивно, але під час кризи, люди стали розлучатися менше, це не обумовлено тим, що вони стали більше любити один одного. Все набагато банальніше. При розлученні доведеться ділити житло, витрачатися на адвокатів, а так дешевше.

Тепер ви знаєте, як правильно розлучитися з чоловіком, але вам слід пам`ятати, що з розірванням шлюбу ваше життя не закінчується, а, скоріше, починається з нового рядка. Навіщо мучитися і терпіти, став вам чужим, людини, якщо є можливість знову знайти щастя. Ви можете, також, прочитати нашу статтю «Чи варто розлучатися?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!