» » » Як зважитися на розлучення?

Як зважитися на розлучення?

Як зважитися на розлучення?

Всім відомо, що спільне життя - це не суцільний медовий місяць. Бувають у відносинах і кризи, бувають суперечки й образи. Бігти подавати на розлучення після першої ж серйозної сварки - як мінімум, нерозумно. Деякі проблеми вирішуються відвертою розмовою по душам.

Чужі під одним дахом

Але буває і так, що шлюб зжив себе, і під одним дахом живуть уже два чужих один одному людини. Деякі пари існують в режимі «сусідів» роками. Хтось не йде просто по інерції, хтось живить смутні надії, що сімейне життя якось «устаканиться» сама собою з часом. А хтось і зовсім вважає, що «все так живуть", не розлучаються, побоюючись осуду рідних, знайомих. Особливо важко прийняти рішення про розлучення для жінки. Статус «розлучена» або того гірше - матері-одиначки здається принизливим. Але ж сімейне життя без любові і поваги ще гірше і куди більш принизлива. Так як зважитися на розлучення?

Нове життя

  • По перше. Треба переконатися, що ви приймаєте рішення на тверезу голову. Тобто не в запалі сварки, а гарненько все зваживши і оцінивши плюси і мінуси такого рішення.
  • Не ставтеся до розлучення як до кінця чого-небудь. Сприймайте його, навпаки, як початок нового життя. З новими можливостями. Це непросто, але треба постаратися. Подумайте, скільки часу відбирав у вас спільний побут, чи давно ви були в барі з друзями або в кафе з подругами? А в нічний клуб коли останній раз ходили? Тепер уявіть: після розлучення вас ніхто не буде ревнувати, ніхто не зможе вам забороняти що-небудь. Ви станете повноправним господарем своєї долі.
  • Багато хто не розлучаються через спільних дітей. Але подумайте, яке дитині, чиї батьки постійно сваряться і не можуть знайти спільну мову ні в одному питанні. Хіба зможе дитина, що виросла в родині без любові, стати нормальною людиною в майбутньому?
  • Боїтеся засудження? Громадська думка для багатьох - дуже суттєвий фактор. Особливо важко боротися з родичами, які наполягають на збереженні шлюбу. Тут, мабуть, спрацює тільки одне заклинання, яке варто повторювати собі частіше: «Це моє життя, ніхто не повинен приймати рішення за мене». Тут, звичайно, треба розуміти, що і вся відповідальність за ті чи інші вчинки ляже тільки на ваші плечі. Але ж ми дорослі люди і не боїмося відповідати за себе?
  • Не дозволяйте страху самотності зіпсувати вам все життя. Так, після багатьох років шлюбу страшно раптом залишитися одному (одній). Але прожити ще 40-50-60 років разом з нелюбом і нецікавим людиною - чи це не страшніше?


В будь-якому випадку. Залишайтеся людьми. Пам`ятайте, розлучення - не обов`язково має на увазі припинення всіх відносин. Любов могла і закінчиться, але ви в силах зберегти дружні відносини. Особливо якщо у вас спільна дитина. Та й спільні друзі теж нікуди не подінуться після розлучення. Постарайтеся зробити так, щоб вони не страждали від розриву ваших відносин. Сподіваємося, вам стало хоч трохи зрозуміло, як зважитися на розлучення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!