» » » Причини розлучення

Причини розлучення

причини розлучення

Як відомо з твору великого російського письменника, всі щасливі сім`ї щасливі однаково, а нещасливі - кожна по-своєму. Спробуємо проаналізувати можливі причини розлучення, і надати певний алгоритм дій, щоб постаратися уникнути цього. Краще лікування - це профілактика.

Основні причини розлучень

Буває так, що в глибині душі подружжя давно вже розлучилися, але продовжують жити разом, отруюючи життя і собі і оточуючим. Але все ж, багато хто не наважується на такий серйозний крок, як офіційне розлучення і продовжують жити поруч з нелюбом, по суті, людиною. Мучать і себе і його. Якщо не пощастить - то ще мучать і дітей, які виростають, намагаються створити свої сім`ї, роблять ті ж помилки, і теж мучаться все життя, оглядаючись на батьків, шукаючи підтвердження «нормальності» своєї ситуації.

Давайте скажемо відразу, норма - це коли щасливі обоє. Щастя - це коли людина радісно поспішає вранці на роботу, а ввечері, втомившись від роботи, поспішає в сім`ю. А не в гараж, в пивну, до друзів, подруг, до перукаря, на риболовлю - куди завгодно, лише б трохи менше часу проводити з чоловіком, тому що сексу вже давно немає, а скандали вже давно є. Те, що так живе більшість ваших знайомих - це не норма. Про причини цих «невидимих» розлучень між подружжям, ми також поговоримо. Отже, норма - це ваше особисте щастя.

  • Перше місце впевнено займає алкоголізм одного з подружжя. Незважаючи на те, що біда це загальноросійська, жити з алкоголіком неможливо. Тим більше, бути щасливим. Приємно, напевно, бачити як сильний (в лапках) чоловік валяється в ногах і просить вибачення, дарує квіти і подарунки. Тільки ввечері знову та ж картина, напився, не втримався, не зміг, качає права. І так буде завжди. П`яниця-мати, так це взагалі горе в сім`ї.
  • На другому місці, вірний супутник алкоголізму - насильство в сім`ї. Це вдячність проходить дуже швидко, а ось страх - ніколи. Ця психологічна аксіома. Страх тримає багато сімей, а точніше жінок, яким по-хорошому давно треба розійтися зі своїм невдало обраним чоловіком.
  • Третя причина розлучення - це періодичні зради одного з подружжя. На вічне питання - прощати чи не прощати, кожен відповідає по-своєму. Але правильна відповідь один - краще не варто. Або переоціните свої сили, і до кінця життя будете пам`ятати зраду, а при будь-якому зручному випадку ще й затикати нею партнера, або рано чи пізно, одного разу змінив чоловік піде знову. І наступного разу, можливо, назавжди. А часто буває так, що дівчата в силу вікових змін, до цього моменту залишаються вже у глибоко розбитого корита. На відміну від минулого дружина-ровесника.
  • Окремо від зради, четвертою причиною виділимо догляд до іншого партнера. Від зради відрізняється тільки тим, що чоловік не повертається, змінивши партнера на час, а змінює його назавжди. Що буде з партнером, до якого він пішов - не так уже й важливо, але за тією ж статистикою, найчастіше він йде і від нього. Такий собі колобок. І від бабусі пішов, і від дідуся.
  • П`ята причина розлучення в сім`ї - класичне вираз: «не зійшлися характерами». Сходилися, намагалися, але не вийшло. Так теж часто буває, коли ще на етапі відносин люди плутають кохання з закоханістю, або навіть пристрастю. Всі ми різні не тільки за характером, темпераментом і іншим фундаментальним речам, але також сильно нас відрізняють один від одного віросповідання, культурні звичаї, просто виховання, в кінці кінців.


Наприклад, в сім`ї чоловіка главою був батько. А в родині дружини, главою була мати. Так теж буває, називається матріархат. Уявіть, тепер, чи зможуть діти, які виросли в таких різних сім`ях домовитися, хто буде головою в їх сім`ї? При бажанні, звичайно ж, зможуть, але для цього треба розуміти, що глава в сім`ї - це той, хто її годує, тобто більше заробляє. А не готує куплену їжу! Якщо обидва продовжать тягнути ковдру першості на себе - постійний конфлікт, а за ним і розлучення, неминучі.



Як визначити, ще на стадії відносин, що дуже висока ймовірність розлучення з цієї причини потім, після створення сім`ї? Запам`ятайте, приказку «Якщо стосунки з`ясовують - значить, вони є» - придумали саме люди, які не здатні жити разом, але дуже охочі на етапі закоханості бути один з одним. Потім вони ж у відповідь на причину розлучення відповідають: «не зійшлися характерами». І якщо ви, замість насолоди відносинами - з`ясовуєте їх, краще почекайте створювати сім`ю.

Невидима причина розлучень

Невидима причина більш спокійна і не супроводжується сильними емоційними переживаннями. Це нудьга. Людям перестає бути цікаво один з одним, мовчання годинами і інші супутники різкого охолодження відносин. Невидимою це причина називається тому, що до неї добираються самі виховані й інтелігентні люди. Більшість, коли відносини відверто надокучає обом, розходяться з причин або зради або зміни партнера. Чому, між люблячими колись людьми, виникає нестерпна туга, навіть поговорити нема про що?

Так відбувається, коли один з подружжя продовжує рости і працювати над собою, а другий зупиняється на тому етапі, на якому йому комфортно. У нього є необхідний для життя мінімум: Їжа, квартира, машина, телевізор, футбол, пиво, навіть дружина є, не потрібно шукати сексуального партнера. Доглядати за собою, виглядати привабливо - це ж досить затратно і клопітно, чого ще бажати? А дружина другу вищу отримала, начальником відділу стала, нові проекти пише, матеріал для проектів збирає. Через п`ять років цим людям дійсно буде про що говорити навіть поговорити. Але це не означає, що вони зробили помилку, створивши сім`ю. Помилку зробив той, хто зупинився в своєму інтелектуальному розвитку.

А тому, розвивайтеся, кохайте і будьте коханими!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!