» » » Що таке оренда?

Що таке оренда?

Що таке оренда?

У наш час нікого не здивуєш орендними відносинами. В оренду беруть все, починаючи від житлової та офісної нерухомості і закінчуючи дитячими іграшками. Далі розглянемо, що таке оренда і які її види існують.

Що означає термін "оренда"

Термін "оренда" прийшов до нас з латинської мови і означає "віддавати в оренду". Орендою називають таку форму майнового договору між двома сторонами, при якій власність передається орендарю у тимчасове користування за орендну плату, встановлену договором.

Об`єктом оренди може стати будь-яка рухома і нерухома річ. Наприклад, земля, підприємство, різні будівлі і приміщення, транспорт, обладнання, словом, все, що під час експлуатації зберігає свої натуральні властивості.

У Російській Федерації існують такі види оренди як:

  • безпосередньо оренда;
  • суборенда (коли в оренду третій особі передається вже орендоване раніше майно);
  • наймання (здійснюється, коли об`єктом оренди стає житлове приміщення);
  • піднайом (найом житлового приміщення у основного наймача третьою особою).

Крім цього наше законодавство передбачає особливі види оренди для різних видів рухомого або нерухомого майна. Наприклад, лізинг і прокат. Лізингом називається фінансова оренда, згідно з якою орендодавець повинен купити майно, обране орендарем у конкретного продавця і передати це майно орендарю для комерційних цілей за встановлену договором плату. Договір прокату укладається виключно у випадках, коли в оренду передається рухоме майно.

Їли ви хочете дізнатися про те, як оформити землю, читайте нашу статтю Як оформити землю в оренду.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!