» » » Як зняти будинок?

Як зняти будинок?

Як зняти будинок?

Завжди приємно виїхати на природу, зарядитися її цілющою енергетикою, скинути з себе тягар міських тривог і проблем. Для цього зовсім необов`язково будувати дачу або заміський котедж, можна просто, знаючи, як зняти будинок, взяти в оренду житло і насолодитися красою нових горизонтів, вдихаючи чистий, зовсім відмінний від міського, повітря.

Який будинок можна зняти

Якщо у вас є необхідність зняти котедж на добу, пам`ятайте, що дана категорія будинків призначена в першу чергу для того, щоб гість, приїжджаючи туди, відчував себе так само невимушено, як і у власному місті. Оселитися в такому випадку можна, як в невеликому будиночку, розрахованому на 3-4 мешканця, так і в великому комплексі з декількох котеджів, обладнаних басейном і широкої, просторою мансардою.

Зараз, політика компаній, що працюють в сфері оренди приватних будинків, котеджів, почала змінюватися в кращий бік. Тепер, вартість котеджів і дач стала більш доступною, а діапазон їх вибору досяг практично безмежної широти. Сучасні міські жителі можуть без зайвих проблем і значних витрат, зняти будинок недорого, або малогабаритну комфортну дачу для спокійного відпочинку в колі сім`ї. Взяти в оренду дачу або котедж можна як на день, так і на тривалий термін, наприклад, для святкування Нового року або літнього відпочинку.

Як зняти будинок на добу

Для того щоб відпочинок пройшов без неприємних несподіванок, знімаючи приватний будинок потрібно знати кілька важливих правил:

  • перш ніж знімати котедж подобово, краще заздалегідь обумовити з власником час заїзду, завдяки чому у вас буде можливість відразу отримати ключі;
  • обумовити точну кількість проживаючих людей, так як воно не повинно перевищувати того рівня, на який розрахований котедж;
  • дізнатися, чи є можливість проживання в орендованому будинку вихованців;
  • і найважливіше, дізнавшись, як зняти приватний будинок, його необхідно підтримувати в тому стані, в якому він був наданий вам в з`їм (це гарантує вам прихильність господарів).


Щорічно інтерес до оренди котеджів зростає. Головне правильно зняти житло, обумовивши заздалегідь всі нюанси і тонкощі, щоб в подальшому тільки отримувати задоволення від відпочинку і ні про що не турбуватися.

Як зняти будинок на Новий Рік

Новорічна оренда відрізняється від інших видів зняття котеджів, приватних будинків тим, що вона обов`язково передбачає собою попереднє замовлення, передоплату і заставу.

  • Необхідність попереднього замовлення. Орендарі в новорічному питанні вельми завбачливі і укладають угоди вже влітку або на початку осіннього сезону. За два місяці до торжества, в принципі теж можна зняти котедж, хоча вибір буде вже маленьким.
  • Передоплата є наслідок процесу попереднього бронювання. Даний момент є основним аспектом закордонної оренди і до цього слід бути готовим.
  • Застава в оренді дачі, по суті, являє собою гарантію відшкодування збитків для орендодавця. Обмовляється сума застави заздалегідь, а вноситься в день заселення. Розплачуватися можна як готівкою після огляду власності, так і за безготівковим розрахунком (списання грошових коштів з банківської карти орендаря відбувається теж у день заселення).

Як зняти будинок на літо



Для того щоб вдало вибрати дачу, потрібно подбати про оренду ще на початку весни. А почавши займатися цим питанням в лютому, у орендаря з`явиться можливість вибору з більшого числа пропозицій і вже тим більше, за досить помірну ціну. Серед річного знімання котеджів, популярні два види: приватний будинок в селі (або садовому товаристві), або котедж в селищі.

Будинок знаходиться в селі. Оренда в такому випадку є для середнього класу найбільш оптимальною у співвідношенні «якість - ціна». Вартість оренди в даному випадку складається виходячи з таких факторів:

  • віддаленість від великого міста (чим далі, тим дорожче) - 
  • місце розташування (чи є поруч водойма, ліс і т.д.);
  • категорія будови (оренда приватного будинку без опалення і комунікацій - дешевше, а наявність же перерахованих вище факторів піднімає ціну майже в два рази);
  • площа земельної ділянки (чим вона більша, тим краще і дорожче, а плодово-ягідні посадки є плюсом в даній категорії);
  • інфраструктура (дитячі майданчики, магазини та ін.);
  • термін оренди (чим він більший, тим зазвичай менше щомісячна плата-термін здачі будинку варіюється від 1 до 5 місяців);
  • сезон (найбільші ціни, зрозуміло, припадають на літо).

Зазвичай більшою популярністю користуються дачі і приватні будинки в старих дачних селищах, так як там вже розвинулася інфраструктура. Плюсом бюджетного варіанту вважається власне, його доступність і можливість оздоровитися на рік вперед. Мінус - можна випробувати дискомфорт через різницю менталітету. Сільські жителі сильно відрізняється від міських людей.

Котедж розташований в організованому селищі. Ціна даного виду оренди, по суті, складається з тих же чинників, що були перераховані раніше, проте зняти котедж або заміський будинок по кишені далеко не кожному. Особливість: такі дачі здаються мінімум на п`ять місяців. Літній період - це термін з травня по вересень місяць.

Якщо берете в оренду будинок на літо, обов`язково складіть відповідний договір і правильно оформіть заставу. Пам`ятайте, розмір заставної суми обмовляється заздалегідь і передається вона власнику нерухомості або по розписці (обумовлюючи термін укладення договору), або за договором. Якщо власник житла брав заставну суму, то в момент підписання договору, в разі вносити передоплату, ця сума повертається. Знайте, якщо орендар відмовився від обраного будинку, тоді заставна сума не підлягає поверненню. Розмір внесеної передоплати, як правило, дорівнює сумі оренди за два місяці (розраховуються вартість першого і останнього місяця проживання).

Приємного вам проведення часу і відпочинку!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!