» » » В якому пологовому будинку народжувати?

В якому пологовому будинку народжувати?

В якому пологовому будинку народжувати?

Кожна майбутня мама задовго до дня пологів замислюється про вибір відповідного пологового будинку. Зазвичай турботи про пошук пологового будинку починають хвилювати жінку з тридцятого тижня вагітності. При виборі пологового будинку є кілька важливих моментів. Для початку слід сказати, що кожна жінка має право самостійно вибрати, в який пологовий будинок їхати народжувати. Приблизно на 37 тижні вона повинна звернутися до зазначеної установи, щоб підписати обмінну карту.

важливі моменти

При виборі слід звернути увагу на те, хорошою чи апаратурою (як акушерської, так і неонатальної) оснащений обраний пологовий будинок і наскільки компетентні фахівці цієї установи. Адже все важливо: і новітнє обладнання, і кваліфікований медпрацівник.

На вибір того, в якому пологовому будинку народжувати, може вплинути перебіг вагітності, наявність захворювань і можливість появи ускладнень. Адже в спеціалізованій установі в змозі надати кваліфіковану допомогу породіллі, у якій є проблеми зі здоров`ям, не завдаючи шкоди ні мамі, ні дитині.

У деяких пологових будинках дозволяється вільна поведінка під час сутичок, т. Е. Мама може виконувати будь-які рухи, пересуватися по передпологовій палаті, приймати ванну, сидіти на фідболе, щоб зменшити біль.

Щоб вирішити, в якому пологовому будинку краще народжувати, можна порадитися на форумах в Інтернеті з молодими мамами. Якщо ви хочете, щоб і тато був присутній в момент появи малюка на світ, дізнайтеся, вітаються партнерські пологи в даній установі, як здійснюється післяпологовий догляд.

Важливо дізнатися про стан побутових умов, чи є палати підвищеної комфортності. Перебування в платній палаті дає можливість молодому татові відвідувати дружину з дитиною, приносити всі необхідні їм речі.



Два рази на рік пологовий будинок закривають на проведення профілактики і дезінфекції. Тому необхідно заздалегідь поцікавитися, чи не збігається дата пологів і проведення цих заходів.

Пологи за контрактом

Перша перевага таких пологів - це впевненість, що ви будете народжувати саме в обраному вами пологовому будинку і допомогу вам буде надавати обраний вами лікар. Також вам нададуть комфортну палату. Недолік - чимала вартість послуг. Контракт можна укласти з пологовим будинком або зі страховою компанією. Кому краще заплатити гроші, вирішувати вам.

У самому контракті повинно бути прописано все - від надання послуг персональної медсестри до плазмового телевізора в палаті. Також вказується термін перебування в медичній установі, перелік послуг і процедур.

При укладанні з установою договору не посоромилися попросити надати вам сертифікат, що підтверджує право на надання медичних послуг. Якщо ви укладаєте контракт зі страховою компанією, то вам повинні надати ліцензію на право займатися медичним страхуванням. При непередбачених обставин страхова компанія може надати вам список, в якому пологовому будинку можна народжувати, якщо вибране вами заклад виявилося закритим.

Що ж стосується вибору між державним пологовим будинком і дорогим приватним центром, то тут теж головне не помилитися. Адже дорогі процедури і послуги можуть проводитися на такому ж рівні, що і в звичайному пологовому будинку. Буває, що медпрацівники «недорогого» установи відносяться до породіллі з більшою повагою і надають значиму допомогу і необхідну у важкі моменти турботу, ніж люди, що працюють тільки за вигідну надбавку до зарплати в дорогих центрах.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!