» » » Як вибрати пологовий будинок?

Як вибрати пологовий будинок?

Як вибрати пологовий будинок?

Пологовий будинок - це медичний заклад, в якому відбувається один з найбільш складних і комплексних процесів - пологи. При благополучний перебіг пологів, жінка і дитина повинні провести в пологовому будинку під наглядом лікарів від трьох до п`яти днів. Хороший пологовий будинок надає максимально комфортні умови для породіллі. Тому так важливо правильно підійти до питання, що стосується того, як вибрати пологовий будинок.

Перед тим, як вибрати пологовий будинок, варто познайомитися з колективом акушерів, з лікарем, який буде спостерігати породіллю протягом останніх днів вагітності і пологів. Бажано, щоб пологи приймав цей же лікар або щоб він був присутній при пологах. Персонал - важливий критерій вибору пологового будинку, адже спілкування впливає на емоційний стан вагітної жінки, а це вельми важливо для породіллі.



Також важливим критерієм вибору пологового будинку є його репутація. Звичайно, він відноситься до розряду суб`єктивних, але якщо ви чуєте з усіх боків позитивні або негативні відгуки про той чи інший пологовому будинку, напевно, варто звернути на це увагу. Почитайте форуми (або ставте там запитання самі), розпитайте у знайомих (а може незнайомих) матусь, які народжували в тому чи іншому пологовому будинку. Як правило, що відбулися матусі із задоволенням вам дадуть відповідь.

Критерії вибору пологового будинку



Факторів, що впливають на те, який вибрати пологовий будинок, достатня кількість. Нижче представлені найосновніші:

  1. Перевірте наявність в пологовому будинку дорослої і дитячої реанімації.
  2. Наявність відділення переливання крові та моніторингу.
  3. Наявність відділення анестезії, необхідної, щоб знеболити пологовий процес. Особливо необхідно при проведенні кесаревого розтину.
  4. Наявність відділення безперервного спостереження за зміною стану матері та плоду.
  5. Обов`язково потрібно перевірити умови передпологового відділення. Огляньте стан палат, особливо їх чистоту і комфорт-кількість там місце- дізнайтеся про особливості роботи персоналу в даному відділенні і списку дозволених в палаті речей. А також уточніть список необхідного - що потрібно взяти з дому (наприклад, обігрівач або іншу техніку).
  6. Необхідно перевірити умови пологового залу - наявність сучасного обладнання, необхідного для складних пологів апаратури і т.д.
  7. Поцікавтеся, чи припустимо присутність партеру при пологах (або інших родичів, близьких).
  8. Ознайомтеся з умовами післяпологового відділення - можливість спільного перебування з дитиною-вигляд і зручність палат- рівень сервісу персоналу. Важливо перевірити наявність в палаті душа і туалету. Уточніть, хто з медичних працівників за що відповідає, до кого звертатися в разі потреби.
  9. Перевірити стан дитячого відділення - наявність кваліфікованого персоналу, в першу чергу. У цьому випадку потрібно зібрати максимальну кількість інформації про звернення медперсоналу з новонародженими, якість їх роботи та ін.
  10. Перевірте також наявність в пологовому будинку спеціальних палат, де знаходяться необстежених пацієнтки і жінки з інфекційними захворюваннями.
  11. Також важливо перевірити наявність додаткових сервісних послуг - різних варіантів анестезії, зокрема і епідуральная- можливість відвідування на вимогу тощо. Дізнайтеся, якщо є необхідність, чи буде можливість вибирати тип пологів - вертикальні, пологи у воді і т.д.- є відповідні умови для їх проведення.
  12. Пацієнткам з серйозними проблемами зі здоров`ям потрібно враховувати специфіку пологового будинку, адже при наявності захворювань серцево-судинної системи, цукрового діабету, хвороб нирок, або у разі резус-конфлікту, породіллю потрібно направити до профільного пологовий будинок. Вони мають вузькоспеціалізованих лікарів, які здатні надати кваліфіковану допомогу в кожному індивідуальному випадку. Але так відбувається тільки в великих містах. А там, де можливість направлення в такий пологовий будинок немає, потрібно підстрахуватися, повідомивши свій діагноз лікарів, щоб вони змогли надати відповідну вашому випадку допомога або були готові залучити фахівців суміжних профілів.
  13. Вирішуючи, який найкращий пологовий будинок, важливо з`ясувати питання оплати медичних та додаткових послуг. Ви повинні завчасно вирішити, чи будете ви народжувати, користуючись однією лише страховкою, або ви скористаєтеся додатковими послугами сервісу. Взагалі має сенс заздалегідь підрахувати загальну кількість грошей, які ви готові витратити на перебування в пологовому будинку. І питання це краще доручити іншим членам сім`ї - чоловікові або батькам, тому що це додатковий стрес, який може сильно вплинути на стан здоров`я майбутньої матері. У всякому разі потрібно ознайомитися з цінами на основні та додаткові послуги пологового будинку заздалегідь, і вирішити всі спільно.
  14. Про репутацію пологового будинку ми вже говорили вище. Бути може це не основний фактор вибору, але взяти до уваги таку інформацію просто необхідно. Також варто з`ясувати і репутацію обраного лікаря, який буде стежити за здоров`ям породіллі, і того, хто буде безпосередньо приймати пологи, тому що часом навіть в самому елітному і дорогому закладі можуть працювати недобросовісні лікарі, які можуть здійснювати лікарські помилки. Почитайте відгуки про роботу кожного з лікарів, дізнайтеся про можливість зустрітися з ними особисто, і зробіть усвідомлений вибір.

Тепер ви знаєте, на що слід звертати особливу увагу при виборі пологового будинку. Умови підготовки до пологів багато в чому впливають на успіх їх проходження. Пам`ятайте, що фізичний і емоційний комфорт вагітної жінки багато в чому впливають на процес пологів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!