Що брати на пологи?

Що брати на пологи?

Вже, майже, позаду важкі, але такі приємні для будь-якої жінки, дев`ять місяців. Ваш малюк ось-ось з`явиться на світ, і ви, з нетерпінням, очікуєте моменту, коли зможете побачити маленьке рідне личко, і взяти на руки свого малюка. Вже готове придане для малюка, але варто подбати, і, про маму, приготувавши все речі, які можуть знадобитися під час пологів.

До пологів готуйтеся заздалегідь, зберіть чотири пакети: в один, покладіть те, що знадобиться вам під час пологів, у другій - речі, які рідні принесуть вам в післяпологове відділення, в третій - одяг на виписку, а в четвертий - одяг для вашого малюка .

Що брати в пологовий будинок, в великій мірі, залежить від правил того закладу, де ви збираєтеся народжувати. Але, деякі речі вам знадобляться в будь-якому випадку.

Обов`язкові документи:

  • Паспорт.
  • Обмінна карта з жіночої консультації.
  • Родовий сертифікат.
  • Ваш страховий медичний поліс.
  • Контракт на пологи (якщо ви народжуєте платно).

Що брати в пологове відділення

Зазвичай, в пологовому відділенні жінкам видають стерильні сорочки і одноразові шапочки, в своєму одязі народжувати заборонено. Єдине, що вам знадобиться з власного гардеробу - це тапочки. Вони повинні бути гумові або з будь-якого іншого матеріалу, що миється, тканинні або пухнасті тапки брати не можна. Список, що брати на пологи, що дозволено, а що заборонено в кожній лікарні, свій, тому, варто уточнити цей момент заздалегідь.

Практично, в усіх пологових будинках, дозволяється брати з собою мобільні телефони, і пляшку води - яка дуже стане в нагоді, щоб змочити горло в перерві між переймами.



У післяпологовому відділенні вам знадобляться одноразові трусики (продаються спеціальні упаковки, призначені, зокрема, на післяпологовий період), прокладки, тапочки (можна взяти ті, в яких ви народжували), нічна сорочка і халат. Засоби особистої гігієни: зубна щітка і паста, мило або гель для душу, туалетний папір, гребінець і т.д.

А, також, можуть знадобитися прокладки на груди, бюстгальтер для годування, молокоотсос (його дозволяють приносити не у всі пологові будинки), і мазь для сосків, попереджає поява тріщин. Можна взяти лактогенного чаї, покращують виділення молока, а, також, легке засіб від запорів, так як така проблема, нерідко, виникає після пологів. Але, застосування будь-яких медикаментів необхідно узгоджувати з лікарем.

У післяпологове відділення суворо заборонено приносити в`язані речі, шерсть і книги. Так як, саме на цих предметах, накопичується велика кількість мікроорганізмів, у тому числі, і хвороботворних. Якщо ви думаєте, що після пологів у вас буде час для читання, попросіть рідних принести вам електронну книгу. Вам, також, знадобиться ручка і блокнот, щоб записувати всі призначення вашого лікуючого лікаря і педіатра.

Обов`язково знадобиться мобільний телефон і годинник. Можна, також, захопити свою чашку і ложку, навіть, якщо в їдальні всі ці предмети вам дадуть, ви можете захотіти перекусити або випити чай в будь-який час.

Коли ви будете виписуватися з пологового будинку, вам повинні видати вашу частину родового сертифікату, лікарняний лист, виписку, обмінну карту і довідку про народження дитини. Саме за цими документами, вам буде нараховано допомогу по беремо. та пологах. Не забудьте, також, забрати свій паспорт і страховий поліс.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!