» » » Як потрапити в пологовий будинок?

Як потрапити в пологовий будинок?

Як потрапити в пологовий будинок?

Найкращий спосіб потрапити в пологовий будинок - завагітніти, ну, або відучитися на акушера-гінеколога (це потребує багато часу). Крім жартів, потрапити в пологовий будинок вагітній жінці простіше простого, головне зробити це при необхідності і в строк.

Як потрапити в пологовий будинок, який належить до місця проживання? Вам знадобиться просто викликати швидку допомогу. Викликають швидку зазвичай з настанням перших сутичок. Щоб підстрахуватися, можна викликати швидку в той день, коли вам призначили термін народжувати. Якщо той пологовий будинок, який закріплений за місцем вашого проживання, вас не влаштовує, і ви виділили для себе інший, то попередити про це лікарів швидкої допомоги потрібно обов`язково. І, звичайно, ви вже повинні мати завчасну домовленість з тим пологовим будинком, куди ви направитеся.

Буває, що лягають заздалегідь, про це треба домовлятися в пологовому будинку, обговорити з спостерігає вас лікарем. Такий варіант знизить ваші хвилювання і думки про те, що ви "не встигнете" доїхати.

Підготовка до пологового будинку



Перед приїздом швидкої потрібно підготувати пакет необхідних документів:

  • паспорт;
  • медичний поліс;
  • обмінну карту.

Також варто взяти з собою засоби гігієни та догляду за собою (зубна паста і щітка, шампунь, мочалка, гель для душу, верстат), рушник, сухі / вологі серветки, прокладки великі, труси, шкарпетки, тапочки, халат (не всі пологові будинки дозволяють вагітної або породіллі приносити свої речі, про це дізнатися треба заздалегідь), телефон, зарядний пристрій.



Якщо прийшов термін пологів, то, крім звичайного набору засобів, варто взяти з собою:

  • воду без газу (2 л.);
  • памперси "від 0";
  • вологі серветки для новонароджених;
  • пелюшку;
  • чепчик, носочки для дитини (необхідно дізнатися, чи видають у даному пологовому будинку інше білизна);
  • ліфчик для годуючих за бажанням (на кілька розмірів більше звичного - прилив молока збільшує бюст);
  • "Бепантен" - мазь від тріщин на сосках,
  • молокоотсос (дуже допомагає, особливо первородящих, щоб молоко не застоювалася і не викликало хворобливих відчуттів).

Решта необхідне можна попросити рідних привезти з дому під час відвідувань.

У пологовому будинку

Як потрапити в пологовий будинок ви дізналися, тепер коротко про те, що відбувається з породіллею далі:

  1. переодягають в лікарняний одяг в приймальні;
  2. там же в процесі заповнюється анкета;
  3. проводиться огляд гінекологом в кріслі, щоб з`ясувати стадію пологів та інше;
  4. робиться клізма для очищення кишечника і інтимна стрижка (краще самим встигнути зробити це вдома);
  5. якщо пологи і справді починаються (тобто відбулося розкриття, відійшли води, почалися перейми) породілля відправляється в передпологову до початку безпосередньо пологів;
  6. там же підключають крапельницю і забезпечують породіллю необхідним наглядом і доглядом в залежності від стану дитини і матері;
  7. при кесаревому розтині жінці пропонують наркоз повний або місцевий, і ведуть в операційну;
  8. якщо жінка народжує сама, з початком пологів її переводять в родову кімнату, де укладають на спеціальну ліжко для породіль;
  9. коли дитина народжується, його показують мамі, фіксують час, оглядають, зважують, вимірюють дитини і прикладають до материнських грудей (це обов`язково і дуже важливо, на жаль, не всі пологові будинки дотримуються цього правила).

Останній етап важливий для емоційного та фізичного здоров`я матері і дитини. Мікрофлора кишечника дитини заселяється тоді, коли малюк споживає молозиво з грудей матері, якщо він цього позбавлений, то мікрофлора може постраждати. А контакт з матір`ю в перші хвилини свого життя - це просто дуже необхідно малюкові і мамі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!