» » » Що таке декларація?

Що таке декларація?

Що таке декларація?

Слово декларація має своє значення в конституційному та міжнародному праві, в політології та економіці. У цій статті розберемо, що таке декларація в різних областях науки і права.

Декларація в конституційному праві

В даному випадку під декларацією розуміється звичайний нормативно-правовий акт, якщо йому необхідно надати певну нотку урочистості та наголосити на особливому значенні цього акту для держави - Декларація незалежності, Декларація прав людини, Декларація прав дитини. Ще однією відмінною особливістю декларації в даному сенсі є неконкретний зміст положень, що встановлюються в ній. Декларація вимагає додаткового державного регулювання.

Декларація в міжнародному праві

Декларація в міжнародному праві - це також урочистий акт, який описує встановлені сторонами загальні принципи і цілі в рішенні тієї або іншої задачі.

Декларація в політології

У даній ситуації декларація - це державний документ, який описує базові положення зовнішньої і внутрішньої політики держави, а також визначає діяльність міжнародних організацій з тих чи інших питань.

Декларація в економіці

Декларація в економіці - документ, що подається до державних органів, що повідомляє про доходи, які має фізична або юридична особа, а також про майно, що належить йому.

Значення нових для себе термінів шукайте в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!