» » » Що таке де-факто?

Що таке де-факто?

Що таке де-факто?

Де-факто - латинський вираз «de facto», що перекладається як «на ділі», «фактично» або «за фактом».

Що таке «де-факто» в лексикології

Всупереч усталеному думку, це поняття не є антонімом іншого терміна - «де-юре». Разом з ним слово «де-факто» може вживатися в одному реченні і в протиставленні, і в поєднанні, коли необхідно заявити про практичному виконанні формальності.

Приклад, який викличе прихильність знання про «де-факто» і «де-юре» по поличках: «Де-юре держава не визнано, але де-факто воно існує». Тобто держава не визнано юридично, його немає на папері, але насправді, фактично, воно є.

В юриспруденції де-факто - «є дійсністю, але не визначено офіційно» (до цього визначення відноситься наш приклад) або «практикується, але не обов`язково визначено законом» ( «Добре, це не оформлено де-юре, але де-факто - Московський дозор керує дозор всій Росії »).

Також де-факто, як в прикладі з дозору, передбачає настання правових наслідків і носить тимчасовий характер. Московський Дозор керує дозор всій Росії тільки фактично, але побудова пропозиції на увазі подальше юридичні твердження цього.

І взагалі в міжнародному праві де-факто - це одна з форм визнання держави або уряду, яка означає офіційне, але неповне визнання (з Енциклопедичного словника 1998 року).

Шукайте значення інших термінів в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!