» » » Що таке допінг?

Що таке допінг?

Що таке допінг?

Всі професійні спортсмени, а також завзяті спортивні фанати повинні знати, що таке допінг. Саме значенням цього терміна буде присвячена наша стаття.

Допінг - це ...

Як правило, поняття допінгу використовують в контексті спортивних змагань. Помилково вважати, що допінгом є лише наркотичні речовини або таблетки. До допінгу відносяться будь-які природні та синтетичні речовини, які надають на організм стимулюючу дію, що в результаті призводить до штучного поліпшення досягнень спортсмена. Як правило, подібні речовини розраховані на те, щоб різко підняти на короткий час активність нервової і ендокринної систем, а також м`язову силу людини.

Більшість лікарських препаратів заборонені для прийому професійними спортсменами. Обговорення на тему, який допінг все ж можна приймати під час змагань, ви можете подивитися на сторінці Який допінг допустимо на змаганнях.

В цілому ж варто відзначити, що контроль допінгу на світових змаганнях здійснюється на досить суворих умовах. На сьогоднішній день існує Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА), яке було організовано з ініціативи Міжнародного Олімпійського Комітету. ВАДА регулярно оновлює списки заборонених для спортсменів речовин. Все це робиться для того, щоб змагання проходили на рівних умовах.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!