» » » Що таке хайвей?

Що таке хайвей?

Що таке хайвей?

Автолюбителів часто цікавить, що таке хайвей. Це слово від англ. «Highway» буквально перекладається як «швидкісна траса». Іншими словами, хайвей є автомагістраллю, на якій машини рухаються тільки з високою швидкістю (на різних хайвеях може бути обмеження по швидкості - 60-80 км / ч). Крім того, на швидкісній автотрасі заборонено рухатися заднім ходом і зупинятися (крім як на спеціально відведених для цього «кишенях» в непередбачених аварійних ситуаціях).

Хайвеї - це автомагістралі, які не перетинаються на одному рівні з трамвайними або залізничними коліями, іншими автодорогами, доріжками для гужового або велосипедного транспорту, пішохідними дорогами. В одну сторону така дорога оснащена мінімум двома-трьома смугами руху. Зустрічні магістралі однієї швидкісної автотраси найчастіше розділені відбійниками або іншими бар`єрами.

Інші приклади використання слова «хайвей»

Слово «хайвей» також використовується при згадці про найбільшої китайської телекомунікаційної компанії (Huawei Technologies Co). Особливо часто можна зустріти це слово в розмовній мові при згадці про модеми і телефонах цієї марки.

Ще більше цікавого про значення різних слів і прикладах їх вживання ви зможете почерпнути при ознайомленні з темами з нашого розділу визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!