» » » Що таке комутатор?

Що таке комутатор?

Що таке комутатор?

Комутатор (від лат. "Міняти, змінювати") має кілька значень. Цей термін застосовують в математиці, комп`ютерних та телефонних мережах, в техніці. У цій статті докладно розглянемо, що таке комутатор і для чого він потрібен.

Автомобільний комутатор

У технічних галузях - це прилад (перемикач, розподільник), який забезпечує за допомогою включення, перемикання або відключення вибір необхідної ланцюга і з`єднує з нею вхідний ланцюг. У будь-якому транспортному засобі є комутатор. В автомобільній практиці комутатори частіше використовуються як окремі пристрої. Вони можуть тестувати елементи в системі запалювання, автоматично регулювати кут випередження запалювання в момент перемикання автомобіля з бензину на газ і т. Д. Сучасні комутатори оснащені аварійним режимом роботи.

Мережевий комутатор

Мережевий комутатор і switch - це один і той же термін. Для чого потрібен комутатор? Наприклад, у вас вдома є два комп`ютери, кожен з мережевою картою. Для об`єднання їх в мережу необхідний кроссоверним кабель. Що ж робити, якщо ви придбали ще один або кілька комп`ютерів, і їх потрібно об`єднати в одну мережу?



Найбільш оптимальним рішенням даного питання буде придбання мережевого комутатора. Він об`єднує різні мережеві пристрої такі, як комп`ютери, сервери, підключені до них, в єдиний сегмент мережі. Простіше кажучи, всі прилади, підключені до комутатора, зможуть "спілкуватися" між собою. Купуючи комутатор, ви можете зіткнутися також з термінами концентратор і маршрутизатор. Деякі вважають, що це одне і теж. Так, вони схожі, але відмінності все ж є. І їх не можна залишити без уваги.

Коротко розглянемо, чим відрізняється концентратор від маршрутизатора. Концентратор - саме простий і дешевий прилад, що з`єднує комп`ютери в невелику мережу. Мережевий комутатор робить те ж саме, але набагато результативніше. Володіючи деяким «інтелектом», інформація передається конкретного адресата за допомогою mac-адреси. Маршрутизатор (роутер) - це інтелектуальний пристрій, що об`єднує дві і більше мережі. З його допомогою підключають кілька комп`ютерів до мережі інтернет. Більш дорогий.

Маршрутизатор бере до уваги безліч шляхів для передачі інформації. Також блокує радіопередачі, забезпечуючи більш високий рівень безпеки, ніж комутатор. Може коригувати роботу в мережі, захищає її, фільтруючи пакети і визначаючи, які з них блокувати, а які пропускати. перевірити комутатор можна самостійно, але для більш точної діагностики краще звернутися до фахівця.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!