» » » Що таке корпорація?

Що таке корпорація?

Що таке корпорація?

Кожен з нас хоча б раз у житті чув таке слово, як корпорація. Однак що це таке? Яка організація може називатися корпорацією? Саме про це ми поговоримо в нашій статті.

поняття корпорації

Що таке корпорація? У загальному сенсі вона являє собою об`єднання юридичних осіб, пов`язаних однією метою, яка полягає в захисті інтересів і витяганні фінансової вигоди. В історії першої корпорацією було об`єднання купців і ремісників. Однією з найбільших корпорацій прийнято вважати Ост-Індської компанії.

Сьогодні корпорацією називають одну з основних форм організації підприємницької діяльності, яка передбачає часткову власність і використання активів, а також фондів і капіталів. У корпорації можуть працювати співробітники різних професій, кваліфікацій, що мають різний рівень освіти і досвіду.

Корпорація - це союз окремих підприємців або цілих компаній. Діяльність корпорації, як правило, має світовий охоплення. Так наприклад, корпорація Microsoft поширює свою продукцію у всьому світі. Те ж саме стосується і знаменитої корпорації Apple. Дізнатися про те, хто є її засновником, ви можете в статті Хто є засновником корпорації Apple.

В економіці корпорацією прийнято вважати організацію, яка веде діяльність з виробництва (видобутку) продукції, здійснює транспортування, зберігання і продаж товару в власних магазинах.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!