» » » Що таке ремонт?

Що таке ремонт?

Що таке ремонт?

Багато з нас по життю стикалися зі словом "ремонт", проте мало хто знає, що воно має кілька значень. Пропонуємо розібратися, що таке ремонт і в яких випадках доречно вживання цього слова.

Значення слова ремонт

  • Ремонт - це французьке слово, яке в перекладі означає "поправити" або "знову зібрати". Тому ремонтом називається виправлення будь-яких ушкоджень, лагодження або заміна елементів. Приклади: "Цим годин вже давно потрібен ремонт." "Пора робити капітальний ремонт квартири."
  • Також ремонт - це регулярне поповнення стада коней молодняком: "Прийшов час робити ремонт табуна."
  • Ремонт - придбання військовими частинами коней з метою поповнення убутку кінноти: "кінський ремонт".

види ремонту

Найчастіше слово "ремонт" вживається в значенні лагодження, виправлення і поліпшення чого-небудь. В даний час виділяють кілька основних видів ремонту:

  • Поточний ремонт - в його процесі відбувається заміна, відновлення або лагодження невеликої кількості змінних деталей. У разі ремонту квартири такий вид робіт називається косметичним, тобто в його процесі проводиться обробка зовнішнього вигляду квартири без заміни електропроводки, опалювальної системи, вирівнюють і інших серйозних робіт. Як правило, це просто поклейка шпалер, заміна покриття підлоги або фарбування стелі з метою зробити інтер`єр більш свіжим і сучасним.
  • Середній ремонт - відновлення серйозних пошкоджень з частковим розбиранням пристрою.
  • Капітальний ремонт - повне розбирання пристрою або переробка приміщення з заміною всіх зношених елементів. У будівельній сфері капітальний ремонт має на увазі такі серйозні види робіт, як заміна труб опалювальної системи, каналізації та водопостачання, заміна вікон, вирівнювання поверхні стін, стелі або підлоги, оновлення електричної мережі з встановленням нових розеток тощо.


Корисні поради та інструкції по проведенню ремонтних робіт в квартирі ви знайдете в статтях розділу ремонт.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!