» » » Що таке ролик?

Що таке ролик?

Що таке ролик?

Почувши слово «ролик» або «ролики», кожен з нас уявляє свій образ: невеликий відеофільм, маленьке коліщатко або спеціальний пристрій. Розглянемо, що таке ролик в кожному із значень.

значення

У повсякденному житті ми використовуємо слово "ролик" для того, щоб позначити невелике металеве або пластмасове коліщатко на меблях. В основному воно використовується для швидкого і зручного переміщення меблів. Наприклад, диван на роликах або крісло на роликах.

Також ролик може бути представлений у вигляді невеликого блоку у вигляді колеса з жолобом, який може бути використаний як складова частина машинних деталей і пристроїв.

В електриці роликом можуть називати невеликий фарфоровий ізолятор для закріплення на ньому електричних проводів.

Також рулон іноді називають «ролик», якщо це невеличкий пакунок чого-небудь, наприклад, ролик паперу або кіноплівки.



У розмовній мові зустрічається слово «ролик», воно може бути використано замість слова «рол», тобто обертового вала або циліндра.

Останнім часом у слова «ролик» з`явилося ще одне значення - короткий відеофільм. Ролики можуть рекламувати різну продукцію (рекламні ролики, які ви бачите кожен день по телевізору), а також вони можуть бути уривками повнометражних фільмів. Якщо ви хочете дізнатися, як правильно завантажувати ролики, читайте статтю Як завантажити ролик. Можна і самостійно зробити ролик, записавши відео на камеру або фотоапарат.

Роликові ковзани

Роликами коротко називають роликові ковзани. Це спеціальні черевики з прикріпленими до пластині на підошві маленькими коліщатками. Таке взуття може бути використана в якості спортивного інвентарю для активного відпочинку. На роликах можуть кататися як дорослі, так і діти будь-якого віку. До речі, навчитися кататися на роликах набагато простіше, ніж на ковзанах. Перші ролики з`явилися ще в 18 столітті, але тоді, звичайно, вони сильно відрізнялися від сучасних.

Про вибір роликів можна дізнатися зі статті Які ролики краще.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!