» » » Що таке скетч?

Що таке скетч?

Що таке скетч?

Слово скетч англійського походження (sketch) і буквально означає "ескіз", "нарис". Однак, у цього терміна є і інші значення, переважно в рамках мистецтва, давайте дізнаємося, що таке скетч.

Значення слова скетч

  1. У XIX - початку XX ст. словом "скетч" іменувалася будь театральна п`єса, коротка за обсягом з двома, трьома дійовими особами. Більшого поширення скетч отримав на заході. Сьогодні, переважно на телебаченні існує якийсь аналог скетчу початку минулого століття - Скетч-шоу (Scetch comedy) - комедійні сценки з різноманітним сюжетом, тривалістю до декількох хвилин, в яких задіяні одні і ті ж актори. Велику популярність скетч-шоу завоювали на англійському телебаченні. Найвідоміші з них: "Літаючий цирк Монті Пайтона", "Шоу Фрая та Лорі".
  2. Скетч, відповідно до своєї етимології, ескіз або ескіз.
  3. Термін скетч застосуємо в моделюванні 3D-моделей. Їм називають ескіз майбутньої 3D-моделі.
  4. Скетчем також є ескіз будь-якого малюнка, виконаного в техніці графіті. Малюнок, як правило, невеликого розміру, виконаний на картоні або папері, рідше на пластиці. Сьогодні на багатьох арт-фестивалях проводяться конкурси графіті малюнків з дисципліни "скетч". Більш детально про цю техніку малюнка читайте в статті Як малювати балончиком.
  5. У рукоділлі скетчем прийнято називати шаблон, за яким вирізаються схожі вироби. Іншими словами, скетч - аналог викрійки.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!