» » » Як малювати графіті?

Як малювати графіті?

Як малювати графіті?
Як малювати графіті?

Графіті - це особливий вид вуличного мистецтва. Малюнки в цьому стилі часто можна побачити на парканах, стінах будинків або підземних переходів. Ставлення до графіті в суспільстві вельми неоднозначно. Багато хто до цих пір вважають, що писати на парканах чи стінах під`їздів недозволено, і людина, яка робить такі написи, просто погано вихований. Однак останнім часом графіті все-таки отримало право на існування.

Деякі будівельні фірми або гаражні кооперативи тепер самі запрошують професіоналів, які малюють в стилі графіті, для того, щоб прикрасити похмурі бетонні стіни, огороджувальні їх території. Такі величезні графіті, створені справжніми майстрами своєї справи, - далеко не банальні написи на паркані, а справжні багатобарвні твори мистецтва, ретельно промальовані і містять масу дрібних деталей. Звичайно, починаючому художникові намалювати щось подібне буде просто не під силу.



Хочете знати, як навчитися графіті? Почніть з малого - спробуйте намалювати, наприклад, своє ім`я. Зробити це досить просто, і якщо ви скористаєтеся нашими підказками, у вас все обов`язково вийде.

Як навчитися малювати графіті: поради початківцям

  • Не варто відразу намагатися малювати графіті на стіні. Перед тим як йти з фарбами на вулицю, потренуйтеся спочатку на звичайному аркуші паперу. Для створення свого першого графіті вам знадобляться альбом для малювання, простий олівець, ластик і фломастери або акварельні фарби.як малювати графіті стадії
  • Придумайте самі або підглянете де-небудь стиль, в якому ви будете малювати букви. Не беріться відразу за надто складний, химерний шрифт. Для першого разу цілком підійдуть товсті округлі літери, адже для вас зараз головне - зрозуміти принцип створення малюнка. Коли освоїте основні навички, ви сміливо зможете ускладнювати накреслення літер і додавати різні ефекти.
  • Нанесіть контури букв на папір, не забуваючи залишати між ними досить великі прогалини. У них потім будуть розташовуватися лінії, що додають буквах обсяг, тіні та інші деталі декору. Чи не малюйте літери «під лінієчку» - в графіті так не прийнято. Слово має згинатися або ж виглядати як-небудь незвично.
  • Тепер дайте волю своїй фантазії. Постарайтеся надати буквах об`ємний вигляд, поекспериментуйте з товщиною ліній, накладіть тіні.
  • Між буквами можна спробувати розмістити декоративні елементи - сердечка, зірочки, бульбашки і т. Д. Головне в цій справі - надмірно не захоплюватися і пам`ятати, що все повинно бути в міру.
  • Коли ескіз буде вас повністю влаштовувати, починайте розфарбовувати графіті. Лінії і контури можна промальовувати чорним фломастером. Зафарбовувати букви і фон найкраще фарбами - це дозволить домогтися плавного переходу кольорів, додасть малюнку барвистість і об`ємність.

Засвоївши в загальних рисах, як малювати графіті, можна починати поступово удосконалювати свої навички. Створюйте ескізи своїх майбутніх картин на папері, навчитеся правильно накладати тіні, вивчіть правила поєднання кольорів, спробуйте зробити кілька трафаретів, які в подальшому полегшать вам роботу. Коли ви вважаєте, що досить підготувалися, купуйте аерозольні фарби в балончиках, спеціальні насадки-розпилювачі до них і теплим безвітряним днем вирушайте на вулицю малювати своє перше справжнє графіті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!