» » » Як малювати на папері?

Як малювати на папері?

Як малювати на папері?

Вважається, що в роботі художника головне талант. Але це не зовсім вірно. Потрібно ще завзятість і бажання. З цієї статті ви дізнаєтеся, як навчитися малювати на папері. Вам знадобляться: аркуші паперу або альбом, ластик, олівці.

Як малювати на папері олівцем

  • Для малювання необхідно зайняти зручне положення. При малюванні олівцем початкова техніка буде в себе включати малювання ліній, змішання і стирання їх. Необхідно вчитися малювати різні види ліній. Потрібно повправлятися в проведенні паралельних ліній. Далі завдання можна ускладнювати і переходити до малювання кривих і спіральних ліній. Контури об`єктів проводяться впевнено і чітко.
  • Важливий елемент в малюнку олівцем - це штрихування. Спробуйте намалювати перпендикулярних штрихів. Потрібно намагатися, щоб ділянка була однорідним, тобто густота штрихування повинна бути рівномірна. Цей елемент застосовують для затемнення і відображення площин і фактур. Необхідно попрактикуватися в нанесенні штрихування різної густоти. Для штрихування потрібно застосовувати не тільки перпендикулярні лінії, але і спіралеподібні, і діагонально пересічні.
  • Секрет художників полягає в тому, що вони знають, що будь-який об`єкт малювання, будь то жива чи нежива природа, або якась річ, може бути вписана в базову форму або комбінацію таких форм, наприклад, циліндр, куб, куля. Цей прийом називають блокуванням.
  • Вписати що-небудь з цілковитою точністю в класичну форму навряд чи вийде, але цього і не потрібно. Основне завдання полягатиме в тому, щоб не залишилася велика кількість вільного місця.
  • Вирішити, що буде малювати і в яку фігуру цей об`єкт можна вписати. За допомогою двох олівців на папір переносяться вимірювання і кути. Робити це потрібно до тих пір, поки не вийдуть правильні пропорції.
  • Далі потрібно промальовувати легкі обриси, далі уточнити контури. Завершить малюнок затемнення.
  • Кілька порад: При нанесенні штрихів олівець тримають за середину, при цьому в долоні повинен знаходитися його зворотний кінець. При промальовуванні деталей олівець тримають зазвичай, як при листі.

Як малювати фарбами



Техніка малювання фарбами вимагає певних знань і умінь. Для малювання знадобиться: фарби, пензлі, папір, ємність для води, планшет, паперові серветки.

  • Для початку дізнаємося, на якому папері малювати. Вона повинна бути спеціальної для малювання фарбами. Її текстура повинна дозволяти отримувати найкращий результат. Вона може бути і фактурною різної щільності і гладкою. До води більш стійка щільний папір. Її можна змочувати і натягувати на планшет. Якщо в малюнку важливо отримати зернистість, то краще вибрати папір шорстку.
  • Далі вибираємо кисті. Знадобляться кисті - плоска, овальна і кругла. Основним інструментом буде кисть кругла. Вона буде використана для нанесення великих обсягів фарби. Змочувати папір водою зручно плоскою кистю. Для малювання деталей підійде кисть овальна.
  • Ємностей для води має бути дві. В одній кисть промивається. Паперові серветки знадобляться для того, щоб видалити зайву фарбу з кистей.
  • Папір, рівномірно змочену, натягнути на планшет і зміцнити по краях. У міру висихання вона придбає потрібний стан.
  • Малювання можна почати і на невисохлою папері. Така техніка малювання матиме свої особливості. Планшет повинен бути розташований горизонтально, щоб внизу не було патьоків. Занадто волога папір потрібно промокнути серветкою, зайва фарба віддаляється сухим пензлем.
  • Фарбу потрібно наносити, ледь торкаючись пензлем до паперу. Наступний мазок наноситься тільки після того, як висохне попередній. Обриси майбутнього малюнка повинні бути намічені заздалегідь.
  • Мазки повинні бути вологими, інакше будуть видні руху кисті. Вони повинні мати форму штриха. Кожен наступний мазок повинен захоплювати частину попереднього. Пом`якшується межа переходу за допомогою сухої кисті.
  • Кисть потрібно частіше промивати для отримання чистих тонів.


Ми розповіли, основні принципи та прийоми то, як малювати на папері. Тепер вам потрібно практикуватися для досягнення кращого результату в мистецтві. Це досить цікаве заняття, як для дорослих, так і для дітей. Ви можете ознайомитися з нашими статтями: «Як намалювати графіті олівцем на папері?»І«Як малювати пастеллю?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!