» » » Як малювати аквареллю?

Як малювати аквареллю?

Як малювати аквареллю?

Малювання - один з найбільших творчих процесів, який здатний розкрити всю глибину і багатство душі творця. Справжній художник здатний зобразити абсолютно будь-яку картину і неважливо чим, будь то крейда на асфальті або ж простий олівець на шкільній парті. Нехай він зробить це по-своєму, але малюнок в тій чи іншій мірі викличе захват у навколишніх. Хоча зустрічаються художники, які ніколи не беруться за малювання фарбами і навпаки ж бувають ті, які використовують для створення свого шедевра тільки фарби. В даному випадку кожному починаючому художникові потрібно ознайомитися з усіма правилами і нюансами використання фарб. Поговоримо про те, як малювати аквареллю.

Вибираємо кисті і фарби

Для початку потрібно вибрати правильні фарби. Для цього є відмінний рада купувати їх не в якомусь канцелярському магазині, а в спеціалізованому магазині для художників. Різновидів акварелі теж буває багато: сухі, рідкі, в ванночках, в тюбиках і т.д. Тут радити щось немає сенсу. Це вже справа простого смаку кожного. У будь-якому випадку Вам їх доведеться розводити, тому перед цим уважно ознайомтеся, як правильно це робити з тим чи іншим типом, які пропорції води дотримуватися і т.д.

Після вибору фарб переходимо до вибору кисті. Придбайте відразу пару пензликів, а саме одну тоненьку, іншу більш товсту. Пензлик для початківців повинна бути м`яка, збиратися повинна в тоненький кінчик. Досвід, чим багатша він буде, підкаже Вам з часом, на яких все-таки пензлик варто зупиняти свій вибір.

Консультуйтеся в магазині, не соромтеся запитувати. Не здумайте купувати паперову палітру, якою надовго не вистачить. Папір теж повинна бути спеціальної.

Вчимося малювати аквареллю



Ну ось, вибір зроблений, тепер виникає інше питання, а саме як навчитися малювати аквареллю. Пора починати пробувати. Розводити фарби, як уже говорилося вище, потрібно в правильних пропорціях. Щоб не зіпсувати тони, обов`язково беріть фарбу з ємності тільки чистою пензлем. Змінюючи колір потрібно ретельно промивати кисть водою.

Наприклад, ви збираєтеся зобразити який-небудь пейзаж. Для цього акварель дуже вдало підійде. Не бійтеся пробувати, адже тільки на досвіді можна зрозуміти, як малювати пейзажі аквареллю. Зображуючи, наприклад, небо необхідно знати, що воно не може бути одного тону. Для цього малювати потрібно не на горизонтальній поверхні, а під кутом. У цьому дуже допомагає мольберт. Для зображення найяскравіших ділянок використовуйте фарбу понасищеннее, для бляклих поступово розбавляйте її водою.

Якщо є бажання намалювати чіткішу картину, а не пейзаж, то можна розглянути на прикладі, як малювати квіти аквареллю. Спочатку потрібно зробити начерки квітів простим олівцем, що полегшить вам процес малювання, коли Ви перейдете вже до фарб. Також запам`ятайте - контури необхідно малювати тоненькою пензликом, а коли Ви наповнюєте сам малюнок кольором, то навпаки. Малюйте плавно, не натискайте сильно на кисть. Всі мазки повинні перетікати одна в одну, олівця бути видно не повинно, всі зміни кольорових гам, будь то пелюстки або ж стебла квітів, повинні бути плавними.

Після завершення своєї першої композиції, подаруйте її близькій людині.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!