» » » Як малювати олійними фарбами?

Як малювати олійними фарбами?

Як малювати олійними фарбами?

Масляним фарбам віддавали перевагу такі великі майстри, як Мікеланджело, Леонардо да Вінчі, Буше ... Навчитися писати олійними фарбами можете і Ви! Як малювати олійними фарбами? Спочатку потрібно придбати все необхідне.

Що потрібно для малювання

  1. Олійні фарби, звичайно. Варто набір близько 600 рублів.
  2. Чотири плоскі кисті №10.
  3. Розчинник для фарб - очищений скипидар або пинен.
  4. Мастихін для змішування фарб.
  5. Фанерна палітра, яка не вбирає масло (щоб домогтися цього, фанеру можна обробити оліфою і висушити, кілька разів). Можна взяти і пластмасову палітру.
  6. Основа, на якій буде виконуватися малюнок. Це може бути грунтований картон. Його можна виготовити самостійно: взяти будь-який картон, покрити його нітроемаллю (негусто). Картон - це полужесткая основа. Також можна взяти жорстку (дошки, фанера, ДСП або ДВП) або еластичну основу (полотно). Для перших дослідів підійде загрунтований картон або полотно.
  7. Чисті ганчірочки для витирання кистей.
  8. Олівець і гумку.
  9. При бажанні всерйоз освоїти малювання олією придбайте етюдник і мольберт.

Техніки нанесення фарби

Як малювати олійними фарбами? Способів нанесення масляних фарб на основу є багато, але провідних два:

  • Алла-прима. Фарба кладеться на сиру основу в один шар. За допомогою цього способу можна написати картину за один раз. Писати треба швидко і якомога більше, поки фарба сира. Особливість полягає в тому, що саме сира фарба дозволяє змішувати тони між собою, завдяки чому і з`являються приголомшливі картини.
  • Багатошаровий. Мазки накладаються в кілька шарів. Так, розрізняють подмалевок, прописки, лессировку. Подмалевок використовується на підготовчому етапі. За допомогою нього можна задати загальну тональність картини, їм малюють фон, не надто яскраво виражений. Досягається це за допомогою малої кількості фарб і великої кількості розчинника. Подмалевок може бути в одному тоні, мати світло і тінь або бути багатобарвним. Прописки - більш яскраві мазки, які наносяться на вже добре підсохлий подмалевок. Лесировка ж передбачає малювання заключних рис картини прозорими і напівпрозорими мазками.

процес малювання



Ви вже вирішили з усіма необхідними інструментами, і вже не терпиться малювати олійними фарбами! Як почати свій малюнок?



В ідеалі, звичайно, краще всього познайомитися з теорією образотворчого мистецтва, вивчити закони світла і тіні, освоїти малювання простим олівцем, правила змішування кольорів і т.д. Якщо все це вже зроблено або займатися щільним вивченням теорії Вам тягарем, то можна відразу приступати до практики.

  1. Спочатку потрібно зрозуміти, що Ви хочете і можете поки зобразити. Для початку допоможуть красиві фотографії і картини з Інтернету, так як писати відразу з натури важко. Також краще вибрати пейзажі, так як портрети тварин і людей вимагають вже певного досвіду і навичок.
  2. Отже, приклад обраний. Тепер беремо основу, уявляємо, як будемо мати у своєму розпорядженні на ній компоненти малюнка, робимо олівцеві начерки і викреслює несуворі контури малюнка.
  3. Зручніше розташувати основу вертикально. Якщо немає мольберта, подумайте, як це можна зробити.
  4. Підготуйте розчинник. Для цього вилийте в окрему невелику баночку приблизно 10 мл. цієї речовини і закрийте кришкою до моменту використання.
  5. Необхідні фарби видавіть на палітру - буквально по дві горошини кожної. Намагайтеся розташовувати певні фарби в певних місцях. Так очі звикнуть до цієї схеми, і вишукувати потрібний колір вже не доведеться.
  6. Подбайте про те, щоб ганчірочки виявилися в зоні досяжності, адже за допомогою них Ви будете очищати кисті від фарби.
  7. Мазки робляться за такою схемою: беремо кисть, мочім її в розчиннику і злегка розмішуємо потрібну фарбу. Чим більше розчинника, тим блідіше колір, і відповідно, навпаки.
  8. Починати малювати краще з фону верхньої межі, зверху вниз, щоб потім не забруднити руки і не зіпсувати малюнок.

От і все! Тепер Ви знаєте, як малювати олійними фарбами, все інше - справа практики і досвіду. Успіхів!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!