» » » Чим відрізняються фарби?

Чим відрізняються фарби?

Чим відрізняються фарби?
Чим відрізняються фарби?

В образотворчому мистецтві на даний момент існує безліч видів фарб. Ми розглянемо найбільш популярні і поговоримо про те, чим вони відрізняються один від одного.

Акрилові фарби

Почнемо з акрилових фарб. Акрилові фарби, як правило, застосовують в живописі. Також їх можуть використовувати і в декоративних роботах. В основі принципу виготовлення акрилової фарби лежить використання водних акрилових дисперсій. Частинки акрилу подібні смолі: вони не тонуть і рівномірно можуть розподілятися по поверхні води. Характерною рисою акрилу є здатність швидкого висихання. Акрил має хороші технічні можливості і, в порівнянні з масляними фарбами, більш стійкий до впливу світла. Крім того, акрил є досить стійкою фарбою по відношенню до інших видів фарб. Таким чином, акрил можна наносити в якості нижнього шару і не боятися, що він розмиється при нанесенні верхнього.

Масляні фарби

Олійні фарби характеризуються маслянистої структурою. З одного боку, саме ці фарби застосовували такі знамениті художники, як Мікеланджело, Леонардо да Вінчі, Боттічеллі, однак вони мають низьку світлостійкість і не є довговічними.

гуаш



Гуаш є щільною непрозорою фарбою, яка характеризується хорошою стійкістю і відрізняється від вищезгаданих видів фарб наявністю більшого вмісту пігментів. Існує два види гуаші: плакатна і художня. У плакатної гуаші використовується так званої каолін, який надає фарбі насиченість, а тому вона виглядає більш ефектно саме на плакатах і при цьому не має білуватий наліт.

Акварельні фарби

Акварельні фарби найбільше підходять новачкам. Її зазвичай використовують в школах і дитячих садах для того, щоб навчити дітей малювати прості малюнки. Акварельні фарби є порівняно недорогими і зручними у використанні: їх досить фарбирозвести водою. За допомогою акварельних фарб можна створити відчуття легкості на картині, легкості, добре передати колірні переходи. Однак акварельні фарби мають один суттєвий недолік: вони часто виглядають більш блідими і ненасиченими.

аквагрим



Так званий аквагрим (грим на водній основі) підходить для тих людей, які хочуть займатися боді-артом. Ця фарба добре тримається на шкірі, дозволяє створювати не тільки красиві візерунки, а й цілі картини. При цьому аквагрим легко змивається звичайною водою.

Про вартість фарб

Що стосується ціни варто сказати, що найдорожчими залишаються акрилові і олійні фарби. Однак ціна на фарби буде залежати від бренду. Деякі з них можуть бути дуже дорогими, навіть якщо мова йде про набір гуаші з восьми баночок. У той же час важливу роль відіграє і склад фарб, його компоненти. Крім того, є дуже багато наборів, які діляться на набори для любителів, початківців художників і фарбипрофесіоналів.

На завершення можна сказати, що якщо акварельні фарби є найпростішими в освоєнні, то найскладнішими в використанні називають олійні фарби. Вважається, що олійними фарбами можуть опанувати тільки справжні художники і майстри образотворчого мистецтва.

Ми рекомендуємо ознайомитися зі статтями по темі, щоб дізнатися більше інформації про фарбах і образотворчому мистецтві:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!